Tadej Pogačar: “Če bi odločal jaz, bi na Giru že nastopil”

Tadej Pogačar je vsako leto s strani direktorja vabljen na Dirko po Italiji, a vsako leto povabilo zavrne. A ne po lastni odločitvi, Slovenec namreč pravi, da bi v Italiji že nastopil, če bi bila odločitev zgolj njegova.

Slovenski as se trenutno mudi v Španiji, kjer se z ekipo pripravlja na novo sezono. V njej bo zopet glavni cilj zmaga na Dirki po Franciji, kjer ima Tadej Pogačar svoje mesto že zagotovljeno.

Posledično ne bo nastopil na Dirki po Italiji, kjer mu je trasa sicer pisana na kožo. Trije kronometri bi mu ponujali priložnost za ustvarjanje razlika, a moral se bo zadovoljiti le z eno vožnjo na čas Dirke po Franciji.

Debi na Dirki po Italiji bo tako moral še počakati. Pogačar poudarja, da si na njej želi nastopiti čim prej, saj je dirka, ki mu je od vedno blizu. Prav tako mu je všeč dejstvo, da se odvija v bližini Slovenije, kar pomeni, da bi ob cesti lahko imel veliko navijačev.

Če bi odločal jaz, bi na Giru nastopil že pred dvema letoma. A nisem najpametnejši, ko pride do odločitev glede programa,” je povedal Pogi na tiskovni konferenci v sklopu pripravljenega tabora.

“Zares si želim nastopiti na Giru. Že od malih nog je to ena mojih najljubših dirk, saj je najbližja dirka Sloveniji. A za zdaj je moja osredotočenost na Touru.”

Glavni cilj Tadeja Pogačarja bo povratek na najvišjo stopničko Dirke po Franciji. (vir: twitter)

Pogačarju veliko pomeni tudi Dirka po Franciji, nenazadnje je zmaga na njej vredna največ. Kljub temu pa si želi v prihodnje nastopiti tudi na preostalih dveh Grand Tourih ter morda v eni sezoni združiti tudi dve tritedenski dirki.

“Morda naslednje leto, po Touru. Videli bomo, kaj lahko storim v prihodnjih letih. Zagotovo bom nastopil na Giru in ponovno tudi na Vuelti, morda celo na dveh Grand Tourih v letu.”

V kolesarskih vodah je cenjen predvsem dvojec Giro-Tour, ki se ga v zadnjih letih ne loteva več noben kolesar za skupno razvrstitev. Pogačar je namignil, da bi lahko morda v prihodnje poskusil prav on, a bo to zahtevalo visok davek, sploh, če želi na obeh dirkah zmagati.

“Lahko se ga opravi, a zmagati obe dirki je zares zahtevno za telo. In tudi če uspeš zmagati oboje, si tako utrujen, da morda lahko potem celo končaš kariero. Seveda gre za zanimiv izziv, a zahteva visok davek.”

Prejšnji članekObsodba Mathieuja van der Poela razveljavljena
Naslednji članekPrimož Roglič se spogleduje z nastopom na Dirki po Franciji