Svetovno prvenstvo v bližini Slovenije, gostila ga bo Imola

Mednarodna kolesarska zveza je, kot obljubljeno, danes potrdila novo prizorišče svetovnega prvenstva. Gostila ga bo Italija, natančneje mesto Imola. Vse dirke bodo potekale na tamkajšnjem dirkališču za motošportne ter v njegovi okolici.

V pokrajini Emiliji-Romanji se bodo kolesarji in kolesarke med 24. in 27. septembrom borili za mavrično majico svetovnega prvaka. Po odpovedi prvenstva v švicarskih mestih Aigle in Martigny je UCI dolgo iskal novo lokacijo in jo naposled le našel.

Imolsko dirkališče s svojo okolico bo sestavljalo zahtevno traso dolgo kar 259 kilometrov. Tako kot vsako leto bo tudi letos dirka potekala v krogih. Ta bo dolg 28,8 kilometra, kolesarji ga bodo prekolesarili devetkrat, dekleta pa štirikrat manj. Na poti kolesarje čaka več kot 5000 višinskih metrov, ki jih bodo večinoma premagali na dveh vzponih v skupni dolžini 3 kilometre in s povprečnim naklonom 10 %.

Kronometrska trasa bo prijaznejša do kolesarjev, dolga bo 32 kilometrov in se dvignila za le 200 metrov. Jasno bo pisana na kožo specialistom za vožnjo na čas, ki jih bo po prestavitvi termina, na štartu nekaj več, kot smo jih pričakovali sprva.

Primož Roglič za zdaj še ni sporočil svoje odločitve o nastopu, a v kolikor na svetovnem prvenstvu bo, bo eden izmed favoritov za mavrično majico v vožnji na čas. Podobno velja tudi za Tadeja Pogačarja, ki bi lahko do dobrega rezultata prišel na obeh dirkah.

Svoje odločitve morajo sporočiti tudi ostali slovenski kolesarji. Jan Tratnik bi bil lahko nevaren na kronometru, medtem ko je cestna dirka primerna za uspeh Mateja Mohoriča.

Razpored svetovnega prvenstva:

  • Četrtek, 24. september – ženski kronometer
  • Petek, 25. september – moški kronometer
  • Sobota, 26. september – ženska cestna dirka
  • Nedelja, 27. september – moška cestna dirka

Prejšnji članekVIDEO: Slovenski dan na Touru, Roglič do etape, Pogačar v belo
Naslednji članekVan Aertu etapna zmaga, Yates po neumnosti Alaphilippa do rumene majice