Svetovno prvenstvo: Slovenski kolesarji v boj za medaljo

Slovenija ima eno najmočnejših reprezentanc. vir: twitter

 Ob 9.45 bo šlo zares. Slovenski kolesarji se podajajo na 260 kilometrov dolgo pot po okolici Imole. Po več kot šestih urah kolesarjenja bomo dobili novega svetovnega prvaka, ki bo upravičen do nošnje mavričaste majice. Med glavne favorite spada tudi udaren slovenski dvojec.

 Najprestižnejša dirka vsakega svetovnega prvenstva se bo letos odvila le teden dni po koncu Dirke po Franciji ter teden pred začetkom Dirke po Italiji. Postavljajo se številna vprašanja, so v prednosti kolesarji, ki so prišli iz Toura in so se uspeli vsaj delno regenerirati, ali pa vloga favoritov pripada kolesarjem, ki v pravo formo šele prihajajo?

Na štartu bodo letos mnogi zvezdniki karavane, ki bodo skušali na svoja ramena spraviti mavričasto majico. Vloga favoritov bo pripadla najboljšim in najbolj vzdržljivim hribolazcem, saj karavano danes čaka preko 5000 višinskih metrov.

Med kandidate za končno zmago se uvršča mnoge zvezdnike karavane. Morda celo prvi favorit je Wout van Aert (Belgija), ki je odlično nastopal na Dirki po Franciji, formo pa je prenesel tudi na svetovno prvenstvo. V kronometru je namreč že pobral srebro. Konkurenti za končno zmago so še Jakob Fuglsang (Danska), Julian Alaphilippe (Francija), Michal Kwiatkowski (Poljska), Michael Woods (Kanada), Sepp Kuss (ZDA), Marc Hirschi (Švica), Michael Matthews (Avstralija), Vincenzo Nibali (Italija), Rigoberto Uran (Kolumbija) in seveda slovenski dvojec Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Dirka se bo začela ob 9.45, končala pa okoli 16.30. Prenos celotne dirke si lahko ogledate na Eurosportu, od 14.00 dalje pa bo prenos tudi na TV Slo 2.

Prejšnji članekVan der Breggenovi uspel dvojček, najboljša Slovenka Eugenija Bujak
Naslednji članekAlaphilippe novi svetovni prvak, Roglič odličen šesti