Sunwebu uspel veliki met

Nemška ekipa Sunweb je v svoje vrste uspela zvabiti enega največjih mladih talentov. Sedemnajstletni Marco Brenner se je do sedaj kalil v mladinski ekipi Bore-hansgrohe, ki mladeniča ni uspela zadržati v svojih vrstah.

Brenner velja za enega največjih kolesarskih talentov zadnjih let, ob boku naj bi mu stal le Remco Evenepoel, ki že dosega uspehe na najvišjem nivoju. Nemec je lani odpeljal svojo prvo mladinsko sezono in vsakodnevno premagoval starejše tekmece.

Ob svoje ime je zapisal zmago na švicarskem Tour du Pays de Vaudu, enodnevni veliki nagradi Generala Pattona in severnoavstrijskem mladinskem touru. Ob tem je postal še državni mladinski prvak na cestni dirki in vožnji na čas, v slednji disciplini je bil tudi tretji na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Nemec ima za seboj odlično sezono. vir: twitter

»Sunweb ima bogato zgodovino razvijanja mladih talentov in vesel sem, da mi bodo nudili čas za razvoj ter da imamo v mislih enake cilje,« je ob prestopu dejal Brenner. »Glavni cilj je postopno napredovanje in učenje od vseh okoli mene – tukaj je za to perfektno okolje

»Vidimo ga, kot enega največjih talentov v peloton. Marco je zelo ambiciozen in ciljno usmerjen, kar ustreza našemu ekipnemu okolju,« je podpis mladeniča pospremil šef ekipe Rudi Kemna.

Kot že omenjeno, je Brenner svoje kolesarske talente zadnji dve leti razvijal pri Bori-hansgrohe, ki je v kolesarsko sfero poslala že lepo število zvezdnikov. Po besedah šefa ekipe Ralpha Denka so tudi z nemškim talentom želeli počasi stopati proti članski ekipi in postopno razvijati njegove talente, s čimer pa se Brenner ni strinjal.

»Z Marcom smo govorili nekaj časa, je izreden talent, kar je dokazal v zadnjih letih. Seveda je bilo v našem interesu, da mu pomagamo pri razvoju, vendar na previden način brez hitenja, kot smo to počeli pri Buchmannu, Ackermannu, Konradu ali Muhlbergerju. Vsi so imeli čas za razvoj v svojem tempu in nato postali vrhunski športniki. To je filozofija Bore-hansgrohe. Žal je imel Marco drugačno vizijo razvoja kot mi, kar seveda sprejmemo. Želimo mu vse dobro, in kdo ve, morda bomo v prihodnosti še kdaj sodelovali.«

Brenner spada v novi val mladeničev, ki bodo v prihodnih letih bili bitko na največjih dirkah. Aprila so UAE Emirati podpisali 17-letnega Juana Ayusa, španskega mladinskega prvaka, v ekipi pa uspehe že dosega Tadej Pogačar, ki ima pri 21 letih pred seboj še dolgo kariero. Seveda ne gre pozabiti tudi na Remca Evenepoela, ki je blestel na začetku sezone in bo z našim mladim kolesarjem tekmoval za bele majice grand tourov.

Prejšnji članekNekdanja olimpijska zmagovalka: »Če prehitim moške, kmalu slišim zvok menjalnika«
Naslednji članekPinot in pomočniki podaljšali pogodbo