Sunweb se v novo sezono podaja z novim imenom

Zasedba World Toura bo v prihodnji sezoni zelo spremenjena. Drži, da bo med elito na novo prišel le Circus-Wanty Gobert, ki bo zamenjal propadli CCC, a kar tri obstoječe bodo nastopale s spremenjenim imenom. Po Astani in NTT-ju je spremembo imena najavilo tudi nemško moštvo Sunweb.

Sunweb se bo s prvim januarjem preimenoval v Team DSM. Moštvo bo sponzoriralo nizozemsko podjetje Royal DSM, ki se ukvarja z znanostjo za svetovnim zdravjem, prehrano in trajnostnim življenjem.

Skupaj s preimenovanjem se bo spremenila tudi celostna podoba moštva. Novi dresi bodo črne barve, na sredini pa bodo nosili dve svetlo modri črti. Preko prsi pa bo, tako kot smo vajeni, natisnjen logotip sponzorja. Nekateri kolesarski navdušenci so že opozorili na izrazito podobnost z nekdanjimi dresi Skyja.

Pri moštvu so že pred časom oznanili, da bodo zamenjali tudi opremljevalca koles. Dosedanjega partnerja Cervela, katerega bodo v prihodnji sezoni vozili kolesarji Jumbo-Visme, bo zamenjal Scott. Ta je do sedaj opremljal Mitchelton-Scott, ki bo v naslednjih letih vozil Bianchije.  

»To so sanje. Vključenost DSM-ja v takšni meri nam bo zagotovo omogočila dvigniti standard prehrane in materialov, ki nas bodo nudili tekmovalno prednost,« je povedal direktor moštva Iwan Spekenbrink. »Z DSM-jem imamo veliko skupnega. Oboji stremimo k inovacijam in trajnosti, visokim etičnim načelom in mnogim drugim rečem. Kolo predstavlja trajnostni razvoj in DSM želimo podpirati v njihovih projektih ozaveščanja ljudi o premagovanju nekaterih največjih svetovnih izzivov.«

Sunweb sicer že vrsto let v svojih dresih uporablja zaščitni material Dyneema, ki kolesarje ščiti pred odrgninami. Ob padcih se dres kasneje strga in na ta način ščiti kožo kolesarjev. Material bodo uporabljali tudi v prihodnje, hkrati pa bodo skušali vse ekipe kot tudi uradne organe pozvati k povečanju zaščite kolesarjev. Nekaj, o čemer je bilo v letošnji sezoni prelito veliko črnila.

Prejšnji članekMark Cavendish še vsaj leto dni med elito
Naslednji članekIsrael Start-Up Nation zaposlil prvo športno direktorico v World Touru