Steven Kruijswijk po padcu na Kriteriju Dauphine ostal brez nastopa na Dirki po Franciji

Steven Kruijswijk je kmalu po začetku druge etape Kriterija Dauphine grdo padel in utrpel hude poškodbe. Posledično je zapustil dirko, hkrati pa ostal tudi brez nastopa na Dirki po Franciji. Jumbo-Visma bo tako morala zapolniti mesto v izbrani osmerici.

V letošnji sezoni se smola več kot očitno rada drži Jumbo-Visme. Po menjavi številnih kolesarjev pred Dirko po Italiji, morajo zasedbo prilagajati tudi za Dirko po Franciji. Na njej namreč ne bo nastopil Steven Kruijswijk, ki je ob padcu utrpel hudo poškodbo.

Nizozemec se je na tleh znašel nekaj kilometrov po začetku druge etape Kriterija Dauphine. Dirko je na tisti točki zaključil in odšel na preiskave v bolnišnico, kjer se je pokazalo, da ima zlomljeno ključnico in medenico.

Čaka ga dolgotrajno okrevanje, zaradi katerega bo izpustil večji del preostanka sezone. Jasno ga čez slab mesec dni ne bo niti na Dirki po Franciji, za katero je bil izbran v prvotno osmerico.

Jumbo-Visma je tako primorana potegniti prvo (in upajmo tudi zadnjo) menjavo v svoji zasedbi. Merijn Zeeman, glavni športni direktor nizozemske ekipe, je že pred dnevi napovedal, da mesto prve rezerve pripada Wilcu Keldermanu, ki bo tako zapolnil sproščeno mesto.

Poleg Nizozemca bodo na Dirko po Franciji potovali še Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Christophe Laporte in Nathan van Hooydonck.

Kdo je napredoval na mesto prve menjave za zdaj še ni jasno. Zagotovo je pri vrhu tega seznama tudi Primož Roglič, a ekipa vseeno želi, da Slovenec francosko dirko izpusti in se raje osredotoči na preizkušnje v zadnjem delu leta. Predvsem ga zanimata Dirka po Španiji in Dirka po Lombardiji.

Prejšnji članekZaščitne maske se vračajo na Dirko po Franciji
Naslednji članekTik pred izidom objavljen še drugi napovednik za serijo o Dirki po Franciji