Šprinterska poezija Pascala Ackermanna za prvo zmago na dirki

Med tem ko kolesarji na Dirki po Franciji danes počivajo, pa se v Italiji začenja dirka dveh morij. Tirreno – Adriatico bo karavano v osmih dneh pripeljal od Tirenskega morja vse do Jadrana. Na prvi etapi smo videli šprint glavnine, ki je pripadel Pascalu Ackermannu. Nemec je v zadnjih metrih prikazal neverjetno vožnjo in hitrost ter zasluženo slavil svojo peto zmago letos.

Današnja etapa je bila rezervirana za šprinterje, ki jih na letošnji izvedbi dirke ne manjka. Prav ekipe najhitrejših kolesarjev so nadzirale današnji beg, v njem sta bila le dva kolesarja Simon Pellaud (Androni Giocattoli) in Paul Mertens (Jumbo-Visma), ki sta si privozila dve minuti prednosti.

Jasno je bilo, da ubežnika ne bosta uspela pobegniti, šprinterji so namreč danes imeli svoje računice. V zaključek je skupina prišla skupaj, ubežnika sta bila ujeta 15 kilometrov do cilja in narekovanje tempa so prevzeli šprinterski vlaki.

Glavna favorita za današnje slavje Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) in Fernando Gaviria (UAE Emirates) sta v zadnji kilometer prišla s po enim pomočnikom, ki sta svoja šprinterja zapustila 250 metrov pred ciljem.

Prvi je s šprintom začel Gaviria, ki se je nekoliko prehitro znašel na čelu glavnine. Na njegovo kolo je bil prilepljen Magnus Cort (EF Pro Cycling), medtem ko je Ackermann ostal v ozadju nekoliko zaprt. A Nemec je v zadnjih stotih metrih prikazal izjemen šprint. Ne le, da je bil z naskokom najhitrejši, pač pa je tik ob ogradi uspel najti dovolj prostora za preboj v ospredje in tik pred ciljno črto prehitel Gavirio.

Član Bore-hansgrohe se je z zmago oblekel v modro majico vodilnega kolesarja, ki jo bo skušal obdržati tudi jutri. Še enkrat več bo na vrsti šprinterska etapa, kjer bosta zopet favorita Gaviria in Ackermann.

Na dirki imamo tudi Slovenci svojega predstavnika. Jan Tratnik je edini kolesar s sončne strani Alp, ki se je podal na pot med dvema morjema. Danes je v cilj prišel v času zmagovalca in zasedel 161. mesto.

Prejšnji članekPogačar rekordno hitro na prelaz Marie Blanque
Naslednji članekDirektor Toura Christian Prudhomme pozitiven na koronavirus