Španska najstnice med treningom umrla po trku s tovornjakom

Kolesarski svet je pretresla novica o smrt mlade španske kolesarke Estele Dominguez. Najstnico, ki je nastopala za kontinentalno ekipo Sopela, je med treningom zbil tovornjak.

Vse preveč pogosto poročamo o smrti kolesarjev v prometnih nesrečah. Tokrat je življenje prezgodaj končala mlada nadobudna Španka Estela Dominguez, za katero je bil usoden trk s tovornjakom.

Osemnajstletnica je ravno dobro začenjala kolesarsko kariero. Letos je podpisala pogodbo z moštvom Sopela in se v domovini pripravljala na novo sezono. Med treningom v okolici Salamance pa se je njeno življenje končalo, še preden je odpeljala prvo dirko v novem dresu.

Po poročanju španskih medijev je do nesreče prišlo v četrtkovih popoldanskih urah. Na kraj nesreče je prišlo reševalno vozilo, a 18-letnici žal ni bilo več pomoči.

Španska policija je odprla preiskavo dogodka. V prvih poročilih so zapisali, da obstaja možnost, da je voznik spregledal kolesarsko zaradi zahajajočega sonca, ki mu je svetilo v oči.

Kolesarska javnost se je odzvala na dogodek in izrazila sožalje ob izgubi nadobudne kolesarke.

“Z veliko žalostjo smo sprejeli novico, da je naša kolesarka Estela Dominguez umrla. Bila je žrtev prometne nesreče med treningom. V teh težkih trenutkih so naše misli pri njeni družini. Naj počiva v miru,” so zapisali v moštvu Sopela.

Oglasili so se tudi pri španski kolesarski zvezi: “Celotno špansko kolesarstvo žaluje. Prosim spoštujte kolesarje na cesti. Vsako kolo nosi življenje.”

Žalostna novica je odmevala tudi v moškem delu karavane in med njenimi nekdanjimi člani. Sožalje je ob žalostni vesti izkazal tudi Alejandro Valverde: “Ni besed, ki jih lahko uporabimo v takšnih trenutkih. Iskreno sožalje družini in prijateljem Estele Dominguez, še posebej njenemu očetu, s katerim sem si delil ekipo v prvih letih kariere.”

Kolesarstvo se je v zadnjih letih srečalo s preveč smrtmi, ki so bile posledice prometnih nesreč. Predlani je tik pred svetovnim prvenstvom življenje izgubil Chris Anker Sørensen, lani pa je le nekaj tednov po koncu kolesarske kariere umrl Davide Rebellin.

Prejšnji članekRohan Dennis napovedal slovo od profesionalnega kolesarstva
Naslednji članekKako se izračuna naklon vzpona? (S preprosto formulo)