Soudal-Quick Step najhitrejši na ekipnem kronometru druge etape

Druga etapa UAE Toura je prinesla vse bolj redko videno ekipno vožnjo na čas. Na 17,3 kilometra dolgi trasi so se najbolje odrezali kolesarji Soudal-Quick Stepa, ki so za sekundo prehiteli ameriško zasedbo EF Education-Easy Post.

Kratka in povsem ravna trasa v Združenih arabskih emiratih je obljubljala visoke povprečne hitrosti ekip, ki bi jih lahko zniževal zgolj veter. Ta danes ni igral tako pomembne vloge kot včeraj in spremljali smo lahko napet boj za najvišjo stopničko.

V cilju se je naposled najbolj smejalo zasedbi Soudal-Quick Stepa, ki je ugnala vso konkurenco in izpolnila pričakovanja svojega kapetana Remca Evenepoela. Belgijec velja za enega glavnih favoritov za končno zmago in uspeh na kronometru mu je vlil še dodatne motivacije pred nadaljevanjem dirke.

Do drugega mesta je tokrat prišla zasedba EF Education-EasyPosta z zaostankom le sekunde. Tri sekunde so v cilju zaostali tretji Ineos Grenadiers, peterico pa sta zaključili obe ekipi s slovenskim predstavnikom.

Matevž Govekar je z Bahrain Victoriousom zasedel četrto mesto s štirimi sekundami zaostanka, sekundo počasnejša pa je bila zasedba Jayco Alula, v kateri nastopa Luka Mezgec.

V skupnem seštevku je prišlo do spremembe na vrhu. Majico vodilnega je oblekel Luke Plapp (Ineos Grenadiers), ki je z ekipo storil dovolj, da je ostal pred Evenepoelom, čeprav sta kolesarja časovno izenačena.

Eno večjih razočaranj prvih dveh etap UAE Toura je domača zasedba UAE Emirates, ki letos nastopa brez Tadeja Pogačarja. Tokrat stavijo na Adama Yatesa, ki je že včeraj pridelal 51 sekund zaostanka za glavnimi tekmeci, danes pa je dodal še 16 sekund zaostanka. V skupnem seštevku zaostaja že več kot minuto in je bržčas že izločen iz boja za zmago.

Prejšnji članekNeobičajnim kronometrskim čeladam ni videti konca, svojo je sedaj predstavil Uno-X
Naslednji članekDirka Po Sloveniji se bo ob 30-letnici začela v Celju