Sosi etapa, Evenepoelu dirka Kolumbijec

Ivan Sosa je zmagovalec zadnje etape Vuelte a Burgos. Dvakratni zmagovalec dirke je najhitreje opravil z vzponom do jezer Neila, a njegova prednost ni bila dovolj velika, da bi resno ogrozil skupno zmago Remca Evenepoela.

Že pred etapo se je pričakovalo, da se bo o zmagovalcu odločalo na ciljnem, dobrih štiri kilometre dolgem vzponu. Na njem je bil najmočnejši b, ki je ciljno črto prečkal 9 sekund pred drugouvrščenim Mikelom Lando in 11 pred Evenepoelom.

Želel sem zmagati tudi v skupnem seštevku, a se moram zadovoljiti z etapno zmago tukaj na jezerih Neila. S tem sem zelo zadovoljen,” je po etapi povedal Sosa, ki je zadnjo etapo Vuelte a Burgos osvojil že tretje leto zapored.

Po etapi je bil jasno zadovoljen tudi Remco Evenepoel, ki je priznal, da je danes trpel bolj kot pred dvema dnevoma. “Bil je zares težek vzpon, poleg tega pa visoka nadmorska višina ni moja zaveznica. A uspel sem se oddaljiti od večine favoritov, Lando pa sem imel vseskozi na očeh. Perfekten dan zame.

Veliki poraženec današnjega dne je postal George Bennett, ki v zaključku etape ni uspel obdržati stika z najboljšimi. Etapo je zaključil na 17. mestu, tik za ekipnim kolegom Seppom Kussom. Novozelandec je v cilj prišel minuto in 22 sekund za Evenepoelom in tako izgubil skupno drugo mesto.

Dobro uvrstitev je danes zapravil tudi Esteban Chaves, ki je tako kot Bennett popustil na zaključnem vzponu. Kolumbijec je pred etapo za stopničkami zaostajal le tri sekunde. Danes je za Lando, ki je bil pred etapo na tretjem mestu, zaostal velikih 53 sekund. Drugo mesto na dirki je tako osvojil Mikel Landa, tretji je bil Joao Almeida.

Remco Evenepoel si je danes privozil že tretjo skupno zmago v letošnji sezoni. Mladi Belgijec je slavil na prav vseh dirkah, na katerih je nastopil. Na svojem računu ima poleg Vuelte a Burgos še Vuelto a San Juan in Volto ao Algarve.

Prejšnji članekŠest Slovencev napada toskanski makadam
Naslednji članekVan Aertovo odrešenje na toskanskih cestah