Sonny Colbrelli zaradi zdravstvenih težav primoran končati kariero

Italijanski časnik La Gazzeta dello Sport poroča, da naj bi Sonny Colbrelli 15. novembra napovedal konec kariere. Razlog je srčna aritmija, ki se je prvič pokazala marca na Dirki po Kataloniji.

Zdravstvene težave Sonnyja Colbrellija so očitno prehude, da bi Italijan lahko nadaljeval športno pot. Kot poročajo Italijanki mediji, naj bi ob koncu sezone prijateljem in klubskim kolegom že sporočil, da ga prihodnje leto ne bo več v karavani.  Javnosti pa bo to informacijo predal v roku dveh tednov.

Italijan je spoznal, da vrhunski šport s srčno aritmijo ni mogoč. Letos marca se je namreč v cilju uvodne etape zgrudil na tla in bil oživljan. Takrat se je prvič razkrila zdravstvena situacija, zaradi katere se do sedaj še ni vrnil v karavano.

Zadnjo zmago je dosegel na Pariz-Roubaixu in tako prišel do uspeha kariere. (vir: twitter)

Italijanu so pred meseci sicer z operacijo namestili srčni spodbujevalnik, s katerim so stanje spravili pod nadzor. Zaradi njega pa Colbrelli ne sme več dirkati, saj italijanski zakon prepoveduje tekmovanje s srčnim spodbujevalnikom.

Colbrelli bi lahko izigral pravila in spremenil državljanstvo ter tako nadaljeval kolesarsko kariero. Vendar je sklenil, da ne bo znova preizkušal svoje sreče in bo na prvo mesto raje postavil zdravje in družino.

Ne morem reči veliko drugega kot da imam srečo, veliko srečo,” je pred časom povedal Colbrelli, ki je po prvotnem razočaranju spoznal, da je lahko srečen, da je še živ.  

Colbrelli je do 32. leta na svoj račun zbral 34 profesionalnih zmag. Svojo prvo je leta 2014 zabeležil na drugi etapi Dirke po Sloveniji, zadnjo pa oktobra 2021, ko je bil najhitrejši na spomeniku Pariz-Roubaix.

V zadnjih letih se je krivulja njegove kariere močno dvignila in zdi se, da bi lahko dosegel še precej odmevnih zmag. Poleg Pariz-Roubaixa, ki je njegov največji uspeh kariere, je lani postal tudi evropski in italijanski prvak, skupno pa se podpisal pod kar osem zmag.

Prejšnji članekMerijn Zeeman: “Roglič, Vingegaard in Van Aert lahko naredijo razliko na takšnem terenu”
Naslednji članekTadej Pogačar in Primož Roglič med 12 kandidati za Zlato kolo