Sonny Colbrelli v tretje le dočakal etapno zmago

Po dveh dneh, ko sta mu zmago odnesla ubežnika, se Sonny Colbrelli danes končno veseli etapnega uspeha. Na krajšem vzponu v zaključnem kilometru je premogel največ moči in upravičil vlogo prvega favorita.

Nekoliko lažja etapa pred jutrišnjim kronometrom se je končala s predvidenim šprintom glavnine. Ta danes ni dovolila presenečenja in je ubežnika ves čas držala na obvladljivi razdalji. Dvajset kilometrov do cilja je bilo bega konec in začela se je resna borba za položaj na čelu skupine.

Številne ekipe so si v zaključku želele mesto povsem na začetku glavnine, saj so si eden za drugim sledila krožišča, ki so trgala skupino. Široka cesta je več ekipam omogočala ugoden položaj, zaradi katerega je bilo v pelotonu kar nekaj prerivanja.

Nato se je zgodilo neizbežno. 15 kilometrov do cilja so se v trebuhu glavnine dotaknili nekateri kolesarji in pristali na tleh. Med njimi je bil tudi Guillaume Martin (Cofidis), ki na dirki upa na visoko skupno uvrstitev. Več kot sedem kilometrov je nato trojica Cofidisa skušala svojega kapetana spraviti nazaj v glavnino, kar jim je naposled tudi uspelo.

Tik pred vstopom v zadnji kilometer je karavano čakalo še zadnje krožišče, kjer je bil položaj v skupini ključnega pomena za naskok na zmago. Šprinterji so bili dobro postavljeni, vsi favoriti so varno prišli preko pasti in zavili na zaključno klančino.

Zadnjih 500 metrov se je cesta postavila pošteno navkreber in tam je svoj napad sprožil Alex Aranburu (Astana-Premier Tech) in izzval vse tekmece. Najbolje se je odzval Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious), ki je dolgo časa vztrajal v zavetrju Španca, se 200 metrov pred ciljem prebil v ospredje in tam ostal vse do cilja. Tretje mesto je morda nekoliko presenetljivo pripadlo Brandonu McNultyju (UAE Emirates).

Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) je v cilj prišel z glavnino in ostaja v rumeni majici. A njegova prednost se je močno stopila, pred Colbrellijem, ki je danes prejel 10 bonifikacijskih sekund, ima le še dve sekundi naskoka.

Prejšnji članekEgan Bernal potrdil nastop na Dirki po Španiji
Naslednji članekLuka Mezgec izpušča dirko Po Sloveniji