Soler z dobro načrtovanim napadom do zmage, Roglič povečal prednost

Marc Soler je zmagovalec druge etape Dirke po Španiji. Z dobro odmerjenim napadom na spustu je presenetil konkurente in se sam odpeljal proti cilju. V skupini kapetanov je šprint za drugo mesto dobil Primož Roglič in tako še povečal prednost v skupnem seštevku.

Tudi drugi dan Vuelte je postregel z bojem med favoriti za končno zmago. Okrnjena glavnina je skupaj začela zadnji vzpon dneva, na katerem se je izoblikovala deseterica kolesarjev, ki je skupaj prečkala vrh.

Cesta se je nato prevrnila navzdol proti Pamploni, kjer je bil cilj današnje etape. Skupinico je vodil Movistar, ki je imel v ospredju tri predstavnike. Enric Mas in Alejandro Valverde sta spust preživela na čelu dirke, medtem ko je Marc Soler tik pod vrhom vzpona izgubil stik, a se nato uspel vrniti v vodilno skupino. Španec je štirinajst kilometrov do cilja sprožil svoj napad, izstrelil se je mimo konkurentov in si privozil 10 sekund prednosti.

Vse do doline je svojo prednost še povečeval in v zadnji kilometer prišel s 25 sekundami prednosti. Do ciljne črte ga ni mogel prehiteti nihče več in slavje se je lahko začelo. Pri 26. letih je prišel do svoje prve zmage na Grand Touru in s tem do največjega uspeha svoje kariere.

Primož Roglič je danes deloval zelo dobro, na vzponu je brez težav držal tempo čela dirke. Slovenec je imel ob sebi ves dan Seppa Kussa in Georga Bennetta. Tom Dumoulin je tudi danes zašel v težave, popustil je že v prvih kilometrih vzpona in se dokončno poslovil od skupne zmage. V cilj je prišel osem minut za zmagovalcem.

Deveterica kapetanov se je v zadnjih metrih etape udarila za bonifikacijske sekunde, ki so še ostale. V šprintu je bil zopet najmočnejši Primož Roglič, ki je tako še povečal svojo prednost v skupnem seštevku. Njegov glavni zasledovalec je z današnjim tretjim mestom postal Dan Martin, Irec zaostaja devet sekund.

Tudi jutrišnji dan napoveduje boje med favoriti za skupno zmago. Etapa se bo po 166 kilometrih končala na vrhu vzpona prve kategorije. Do Lagune Negre bo vodil 6,5-kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 6,7 odstotka.

Prejšnji članekNeutrudni O’Connor le prišel do etapne zmage, med favoriti mirno
Naslednji članekNairo Quintana prestal operacijo obeh kolen