Slovensko obarvana Dirka po Češki

Paris Nice 2020 - 78th Edition - 5th stage Gannat - La Cote Saint Andre 227 km - 12/03/2020 - Jan Tratnik (SLO - Bahrain - McLaren) - Domen Novak (SLO - Bahrain - McLaren) - photo Nico Vereecken/PN/BettiniPhoto©2020

Danes se začenja štiridnevna Dirka po Češki. Ta bo močno slovensko obarvana, na njej bo namreč nastopilo kar 13 slovenskih kolesarjev. Na Češkem bo nastopala tudi ekipa Adrie Mobil.

Češka dirka je v zadnjih letih pridobila na svoji veljavi, a še vedno ne spada med tiste najmočnejše. Pa vendar, letošnja sezona z zgoščenim urnikom dirk poskrbi, da je sleherna založena s kakovostnimi kolesarji. Ekipe namreč nujno potrebujejo tekmovalne kilometre, ki jih izkoriščajo ob vsaki ponujeni priložnosti.

Na Češkem bomo tako videli kar šest ekip World Toura, med katerimi je tudi Bahrain-McLaren. V oranžnem dresu bodo nastopali štirje Slovenci – Grega Bole, Domen Novak, Luka Pibernik in Jan Tratnik.

Leta 2017 jena Dirki po Češki Jan Tratnik zasedel končno tretje mesto. vir: twitter

Poleg zgoraj omenjene četverice se bodo na dirki preizkušali še Andi Bajc in Žiga Grošelj (oba Team Felbermayr) ter ekipa Adria Mobila, ki na dirko pošilja Gašperja Katrašnika, Marka Kumpa, Boštjana Murna, Janija Brajkoviča, Davida Pera, Kristjana Hočevarja in Aljaža Omrzela.

Naši kolesarji spadajo v širši krog favoritov za končno zmago. Predvsem se tu računa na četverico Bahrain-McLarena in starosto slovenskega kolesarstva Janija Brajkoviča. Slednji bi lahko prišel do dobrega rezultata, a le ob ustrezni pomoči ekipe.

Otvoritev z ekipnim kronometrom

Glavno pomoč ekipe bo Brajkovič potreboval na prvi etapi. Gre namreč za 18-kilometrski ekipni kronometer, ki bi ob danem razvoju dirke lahko celo odločal o končnem zmagovalcu. Trasa vožnje na čas je povsem ravninska.

Ostale tri etape so nekoliko bolj razgibane, predvsem to velja za zadnjo. V drugi etapi se pričakuje zaključni šprint, kjer bi lahko svojo priložnost iskali tudi šprinterji Adrie Mobil. Dan kasneje bodo kolesarji zagrizli v prve resne vzpone. Glavni preizkus bo na sredini trase, ko bo karavana zapeljala preko 6,3-kilometrskega klanca s povprečnim naklonom 7 %. V nadaljevanju se bo trasa zravnala in v zaključku bodo najverjetneje med seboj ponovno obračunali šprinterji.

Zadnji dan pa bodo v ospredje končno prišli hribolazci. Kar osem kategoriziranih vzponov bo stalo na poti med kolesarji in ciljem. Najtežje klance bodo kolesarji premagali v drugi tretjini etape, a tik pred ciljem jih čaka trikratno prečenje krajšega vzpona. Prav ta naj bi v glavnini naredil ključno selekcijo in iz boja za etapno zmago izločil šprinterje.

Prejšnji članekDemare najhitreje od Milana do Torina
Naslednji članekOdzivi kolesarskega sveta na poškodbo Fabia Jakobsena