Slovenska reprezentanca se že spoznava z japonskimi cestami

Slovenska četverica bo v soboto skušala na sončno stran Alp pripeljati prvo olimpijsko kolesarsko medaljo. Na Japonsko so pripotovali z različnih koncev sveta, tam pa danes že opravili prvi skupni trening.

Tadej Pogačar je takoj po zmagi na Dirki po Franciji sedel na letalo in se odpravil v Tokio. Tam se bo v le petih dneh skušal spočiti in pripraviti na naslednji cilj. Na cestni dirki bo s preostalo trojico, ki se ji je pridružil na Japonskem, skušal doseči premierno slovensko olimpijsko medaljo.

Primož Roglič je imel prvotno povsem enake načrte kot Pogačar, a verjetno ni potrebno poudarjati, zakaj so se spremenili. Po odstopu z Dirke po Franciji je nekaj časa preživel doma in celil rane, hkrati pa bil deležen dodatnega počitka. Pred dnevi je dokončno potrdil nastop na olimpijadi, kjer bo nastopal na cestni dirki in na kronometru.

Tudi Jan Polanc je nameraval v deželo vzhajajočega sonca odleteti s Franciji, a je tik pred zdajci izpadel iz osmerice za Tour. V vmesnem času je nastopil na dveh manjših dirkah, s petim mestom je navdušil na Giru dell’Appennino. 29-letnik bo na olimpijski preizkušnji prav tako lahko računal na spočite noge, ki bi lahko bile ključne za pomoč sotekmovalcema.

Z naskokom najbolj spočit je na Japonsko dopotoval Jan Tratnik. Zadnjo dirko je odpeljal konec junija, ko je nastopil na državnem prvenstvu, nato pa si je vzel daljši premor. V preteklosti je priznal, da v primerjavi z drugimi kolesarji potrebuje več časa za privajanje na zamik ure, zato je na Japonsko odšel že nekaj dni prej.

Slovenska četverica se je danes prvič sestala na cesti. Pod goro Fuji, kjer bo potekala dirka, so opravili prvi skupni trening, tokrat na levi strani cestišča. V prvih odzivih priznavajo, da je na Japonskem precej vroče, ne pomaga pa niti vlažno ozračje.

V prihodnjih dneh jih čaka še nekaj skupnih treningov in spoznavanje trase, predvsem vzponov, kjer se bo dirka lomila. Verjamemo, da bodo fantje pod taktirko Andreja Hauptmana priprave opravili z odliko in jih v soboto lahko pričakujemo v ospredju.

Skupaj z moško reprezentanco je trenirala tudi edina ženska predstavnica naše dežele Eugenia Bujak. 32-letnica bo slovenske barve branila na cestni dirki, kjer se bo žal morala znajti povsem sama, saj slovenska kvota dovoljuje le eno tekmovalko. Na kronometru pa svoje predstavnice sploh ne bomo imeli.

Prejšnji članekPo 17 mesecih je Dylan Groenewegen zopet na vrhu
Naslednji članekColnago s posebno izdajo koles počastil Pogačarjevo osvojitev treh majic na Dirki po Franciji