Skočite v zakulisje Rogličeve Dirke po Španiji

Jumbo-Visma je tudi letos s kamerami spremljala ekipo na Dirki po Španiji in kmalu po koncu oznanila, da bo serija sestavljena iz treh delov. Zadnji je izšel danes, vse tri dele pa najdete nižje v članku.

Prvi del nas popelje od prihoda na dirko vse do konca nesrečne šeste etape. Vidimo lahko, kako poteka zdravstveni protokol pred začetkom dirke, kaj se dogaja v ekipnem avtomobilu, kako popularen je Primož Roglič med najmlajšimi navijači in še mnogo drugih zanimivih detajlov, ki jih v prenosih dirke ne vidimo.

Drugi del nas popelje preko drugega tedna dirke, ki se je prinesel dve zmagi Primoža Rogliča. Slovenski as si je zopet nadel rdečo majico, ki pa jo je naposled izgubil na legendarnem Angliruju. Prav s kraljevsko etapo se konča drugi del.

Zadnji del se začne z izjemno predstavo Rogliča na kronometru, ki mu je znova prinesla rdečo majico. Te ni oddal vse do konca dirke, čeprav je napad Richarda Carapaza na predzadnji etapi skrajšal življenje marsikaterega slovenskega navijača. Zaključek tretjega dela bo pričaral nasmeh na obraz marsikateremu navijaču. Rogličev dvig kolesa nad glavo in naposled še dvig pokala potrjujeta, da je Slovenec še drugo leto zapored najboljši kolesar španskega kroga.

Prejšnji članekAlex Dowsett decembra po rekord vožnje na eno uro
Naslednji članekOkuženih kar 45 policistov, ki so sodelovali na Dirki po Španiji