Simon Yates po padcu na treningu ostal brez Dirke po Lombardiji

Simon Yates je prisilno že končal sezono. Nameraval je sicer nastopiti še na Dirki po Lombardiji, a je na treningu padel in utrpel manjše poškodbe, zaradi katerih ga v Italiji ne bo.

Simon Yates ima za seboj solidno sezono, ki jo je hotel zaključiti z uspehom na Dirki po Lombardiji. Zmage na spomeniku za zdaj še nima in Dirka na Lombardiji mu je na papirju najbolj pisana na kožo izmed petih najprestižnejših enodnevnih dirk.

Želje Britanca po uspehu bodo ostale zgolj želje. Iz tabora BikeExchange-Jayca so namreč sporočili, da je Yates na nedeljskem treningu padel in utrpel manjše poškodbe. Po podrobnejših preiskavah so v avstralski ekipi sklenili, da 30-letnik ne bo nastopil na Dirki po Lombardiji in bo tako predčasno končal sezono.

Yates, ki ima z ekipo aktivno pogodbo vse do leta 2024, se bo sedaj odpravil na zaslužen počitek. Sprva se bo posvetil celjenju poškodb, po oddihu pa bo svoje misli in pripravo usmeril v sezono 2023.

Kot že rečeno ima Britanec za seboj dobro sezono, v kateri se je podpisal šest zmag. Zagotovo sta najodmevnejši etapni zmagi z Dirke po Italiji, katere pa žal ni dokončal. Podobna usoda ga je doletela tudi na Dirki po Španiji, kjer je moral dirko zaradi okužbe s Covidom-19 zapustiti pred začetkom 11. etape.

Kljub temu je Britanec lahko ponosen na minulo leto, saj je z ekipo dosegel glavni cilj sezone. To je preživetje med World Tour ekipami. Dolgo časa je bila avstralska zasedba v nevarnosti za izpad, z dobrim zaključkom sezone pa so stvari obrnili sebi v prid in si za vsaj še tri leta zagotovili mesto med elito.

Prejšnji članekRemco Evenepoel v domovini doživel kraljevski sprejem
Naslednji članekKritike na UCI po nevarnih etapah Dirke po Hrvaški letijo z vseh strani