Šest Slovencev napada toskanski makadam

Tadej Pogačar sodi v širši krog favoritov, prav tako tudi Tadej Mohorič.

Danes se po štirih mesecih in pol premora nadaljuje svetovna serija. Za uvod bomo spremljali 14. preizkušnjo Strade Bianche, na kateri bo nastopilo šest Slovencev, med njimi tudi Tadej Pogačar. Prenos boste lahko od 14.30 dalje spremljali na Eurosport 2.

Kolesarji bodo na 184 kilometrov dolgi trasi kar 11-krat vozili po makadamskih odsekih. Ti bodo skupno dolgi 63 kilometrov. Zaključek bo v Sieni, pričakuje pa se, da bo odločitev o zmagovalcu padla v zadnjem kilometru. Kolesarje tam namreč čaka kratek, a strm vzpon do glavnega trga Piazza del Campo. 

Na Strade Bianche, ki poteka od leta 2007 in jo mnogi imajo za šesto klasiko sezone, bo prvič nastopil Tadej Pogačar. 21-letnik glede na prikazano v dosedanjem delu sezone sodi med favorite. V moštvu UAE Team Emirates bo vlogo pomočnika opravljal še en Slovenec, in sicer Jan Polanc. Bahrain-McLarn pa bo imel na dirki kar štiri slovenske predstavnike – Jana Tratnika, Domna Novaka, Grego Boleja in Mateja Mohoriča, ki bo prvo ekipno žezlo v boju za rezultat. 

Po stavnicah sodeč so prvi favoriti Julian Alaphilippe, ki je slavil že lani, Mathieu Van der Poel in Jakob Fuglsang

Dirka se bo začela 20 minut pred drugo uro popoldan, končala pa naj bi se okoli 18.30.

Prejšnji članekBennett izkoristil kaos v zadnjem kilometru
Naslednji članekSosi etapa, Evenepoelu dirka Kolumbijec