Sepp Kuss še naprej ostaja Rogličev moštveni kolega

Jumbo-Visma je s Seppom Kussom dosegla dogovor o podaljšanju pogodbe. Američan bo član nizozemskega moštva ostal vsaj do konca leta 2024.

Sepp Kuss je v lanski sezoni pokazal, kako zelo vreden kolesar je lahko. Z vožnjami navkreber se je uveljavil kot eden najboljših gorskih pomočnikov, ki je ob svojem kapetanu Primožu Rogliču ostajal vse do zaključnih in odločilnih delov etap.

V letošnji sezoni si želi Kuss narediti korak naprej in se uveljaviti tudi na mestu kapetana. Prvo priložnost je že dobil na UAE Touru, največja preizkušnja pa ga zagotovo čaka na Dirki po Španiji, kjer si bo s Stevenom Kruijswijkom delil vlogo kapetana.

»Resnično sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo. Pretekla tri leta so bila zame res prijetna. Celotno osebje in vsi kolesarji Jumbo-Visme ustvarjajo prijetno vzdušje. Posebnost ekipe je ta, da me vsi razumejo kot športnika in še pomembneje, kot osebo. Na ta način eden iz drugega potegnemo največ,« je povedal Kuss.

»Vedno dobivam priložnosti in to mi pomaga ostati motiviran. Z ekipo vselej stremimo k velikim ciljem, kar je zelo navdihujoče. Upam, da bo tako tudi v prihodnje in da skupaj ustvarimo nove lepe spomine.«

Podaljšanja pogodbe je vesel tudi športni direktor Merijn Zeeman, ki v Američanu vidi izjemno nadarjenega hribolazca z veliko možnostjo napredka.

»Sepp je eden najboljših hribolazcev v karavani. Zrasel je v kolesarja, ki s pridom izkorišča ponujene priložnosti, hkrati pa je še vedno izjemno pomemben v vlogi pomočnika. Počasi tudi sam postaja kapetan in v prihodnjih letih ga bomo vodili na poti odkrivanja njegovih omejitev,« je povedal Zeeman.

Šestindvajsetletnika bomo lahko že kmalu spet videli v akciji. V ponedeljek (22. 3.) se podaja na Dirko po Kataloniji, kjer bo uspeh lovil skupaj s Kruijswijkom in Georgom Bennettom. Slovenski kolesarski navdušenci pa bomo nanj zopet bolj pozorni v maju in juniju, ko se bo kot pomočnik Primoža Rogliča podal najprej na Kriterij Dauphine, nato pa še na Dirko po Franciji.

Prejšnji članekMilano-San Remo: Mohorič cilja visoko, Tratnik in Mezgec v vlogi pomočnika
Naslednji članekTadej Pogačar čisto pri vrhu najbolje plačanih kolesarjev