Se nam obeta presenetljiv prestop? Ineos Grenadiers izrazili zanimanje za Bennetta

Sam Bennett se po koncu sezone poslavlja od Deceuninck-Quick Stepa, ki ga je izstrelil v sam šprinterski vrh. Kot glavne kandidate za podpis Irca se je dolgo časa omenjalo Boro-hansgrohe, sedaj pa zanimanje zanj kažejo tudi pri Ineos Grenadiersih.

Šef Deceuninck-Quick Stepa Patrick Lefevere je v začetku maja oznanil, da sodelovanja s Samom Bennettom ne bo podaljšal. Podaljšanje pogodbe, kljub želji Irca, s finančnega vidika ni bilo možno. Začelo se je iskanje nove sredine in kot najatraktivnejša možnost se je dolgo časa zdela vrnitev k Bori-hansgrohe.

Irec je v nemški ekipi preživel osem sezon, preden se je leta 2020 preselil k Deceuninck-Quick Stepu. Vse od njegovega odhoda so Nemci stavili na Pascala Ackermanna, ki pa v zadnjih letih ni več na nivoju, ki ga je kazal v preteklosti. Bennett se tako zdi logična zamenjava, a Bora-hansgrohe je v tekmi za Irca dobila tekmeca.

Zanimanje za podpis irskega orjaka so presenetljivo izrazili pri Ineos Grenadiersih. Britansko moštvo ne slovi kot raj za šprinterje, saj se tam vse vrti okoli zmag na Grand Tourih. V preteklosti so sicer v svojih vrstah imeli nekaj zvenečih šprinterskih imen, kot sta Mark Cavendish in Elia Viviani, a nobeden izmed njiju svojih najbolj plodnih let ni dosegal v britanskem moštvu.

Dave Brailsford, direktor Ineos Grenadiersov, je pred lansko sezono napovedal, da bo njegova zasedba na dirkah zavzela drugačen pristop in dirkala bolj napadalno. Bi lahko bil prihod Bennetta korak v to smer?

Sam Bennett se z Boro-hansgrohe ni razšel v dobrih odnosih. Zaradi izključitve iz ekipe za Giro in Tour v sezoni 2019 je Irec hotel oditi, kljub predhodni pisni obljubi o podaljšanju še za eno sezono. (vir: twitter)

Bennett bi bil pri Ineos Grenadiersih osamljen jezdec. V zasebni sicer je nekaj hitrih kolesarjev, tu izstopa predvsem Ben Swift, a moštvo ni nikoli slovelo kot šprintersko in je na tem področju močno podhranjeno. Šprinterski vlak je praktično neobstoječ in Bennett bi se v zaključkih pogosto znašel sam.

Eden izmed razlogov za selitev k Ineos Grenadiersom bi bila sicer močna prijateljska vez z enim izmed trenerjev. V februarju se je ekipi pridružil Kurt Bogaerts, ki je z Bennettom sodeloval že med letoma 2011 in 2013 pri ekipi AnPost-ChainReaction. Njuno prijateljstvo celo presega okvirje kolesarjenja, Bogaerts je bil namreč Bennettova poročna priča.

Kje bo nadaljeval Bennett, bo znano avgusta, ko se tudi uradno začne prestopni rok. Logična poteza bi bila vrnitev v šprintersko dominantnejšo Boro-hansgrohe, s katero pa se Bennett ni razšel v najlepših odnosih. Tudi to bi lahko vplivalo na odločitev in tehtnico nagnilo v prid Ineos Grenadiersov.

Prejšnji članekFroome znižuje pričakovanja: Letos ne bom osvojil Dirke po Franciji
Naslednji članekAlejandro Valverde zavrtel leta nazaj, rumena majica menja lastnika