Se na Dirki po Španiji obeta nov boj Primoža Rogliča in Gerainta Thomasa?

Dirka po Italiji se je uspešno zaključila in kolesarski navdušenci želijo vedeti, kje bodo lahko znova gledali dirkati glavne akterje italijanske dirke. Kot vse kaže, bi se lahko Primož Roglič in Geraint Thomas znova pomerila na letošnji Dirki po Španiji.

Praktično takoj po zaključku Dirke po Italiji v Rimu sta tako Primož Roglič kot Geraint Thomas dobila vprašanje ali potujeta na Dirko po Franciji. Oba sta možnost nastopa prej zanikala kot potrdila, a hkrati poudarila, da je časa za odločitev še veliko.

Če dvojice ne bo v Franciji, bosta skoraj zagotovo nastopila v Španiji. Primož Roglič ima Dirko po Španiji v koledarju že od začetka sezone in na njej ne bo nastopil zgolj, če ga ekipa pošlje v Francijo.

Na drugi strani Geraint Thomas še ne pozna povsem natančno svojega koledarja. V svojem podkastu Watts Occurring je predstavil načrte za prihodnje mesece, ki pa se lahko še nekoliko prilagodijo.

Roglič in Thomas sta v preteklem mesecu navdušila z bojem za rožnato majico. (vir: twitter)

”Ta teden bom prost, nato pa se bom znova zagnal. Državno prvenstvo bo moja naslednja dirka, česar se zelo veselim,” je povedal bivši državni prvak tako v cestni dirko kot v kronometru.

”Mislim, da bo naslednji večji cilj svetovno prvenstvo, saj bo potekalo v Veliki Britaniji. To je precej pomembno, kajne? Tam bom morda napadal kronometer ali pa kaj drugega,” je kot cilj predstavil svetovno prvenstvo na Škotskem.

Britanec se je nato razgovoril tudi o načrtih Grand Tourov, ki pa za zdaj še niso definirani. Koledar je bil začrtan do Dirke po Italiji, nadaljevanje pa se bo oblikovalo v teh dneh.

”Morda bom odšel na Vuelto, a bomo videli, kako se bodo stvari razpletle. Ničemur se ne bom še povsem predal, a Vuelto sem enkrat že vozil in ni mi ostala v lepem spominu. Lepo bi bilo ta spomin popraviti,” je še dodal Thomas, ki je v Španiji nastopil leta 2015 in končal na 69. mestu.

Če se tako Thomas kot Roglič odpovesta nastopu na Dirki po Franciji in se odločita za nastop v Španiji, nas konec avgusta in v začetku septembra znova čaka izjemen kolesarski spektakel. Thomas je v zadnjem mesecu dokazal, da se pri 37. letih vzpenja bolje kot kadarkoli prej, tudi Roglič pa je že dokazal, da mu španske strmine zelo odgovarjajo.

Prejšnji članekTadej Pogačar z ogromnim nasmeškom zopet trenira na cesti
Naslednji članekPrimož Roglič že letos po zgodovinski dosežek?