Še mesec dni prisilnega počitka za Primoža Rogliča

Primož Roglič še naprej okreva po operaciji rame. Preko družbenih omrežij je sporočil, da okrevanje poteka po načrtu, a da še vsaj mesec dni ne more voziti kolesa.

Pred Primožem Rogličem je pomembno leto, v katerem se bo moral za svoje mesto v ekipi boriti precej bolj kot v preteklosti. Nastopa na Dirki po Franciji nima zagotovljenega, precej bolj se ga je celo povezovalo z Dirko po Italiji.

Ta je na vrsti že čez pol leta in priprave nanjo se začnejo praktično takoj. Primožu Rogliču to ne odgovarja, saj je za zdaj še precej daleč od kolesa. Okrevanje po operaciji rame sicer poteka po načrtu, a njena mobilnost še zdaleč ne omogoča treninga, kaj šele dirkanja.

Primož Roglič se je navijačem javil z Azurne obale, kjer preživlja proste dni med sezonama. V kratkem videoposnetku je podal kratko poročilo o zdravstvenem stanju.

Okrevanje poteka po načrtu. Kot vidite, lahko že nekoliko premikam ramo,” je povedal Slovenec in rahlo premaknil poškodovano ramo.

Še vedno moram čakati, verjetno kakšen mesec, preden lahko znova sedem na kolo. Sem pa trenutno zaseden z drugimi projekti. Naslednji mesec z našo fundacijo izdamo koledar,” je še pojasnil.

Roglič je s svojo fundacijo pred kratkim organiziral dobrodelno vožnjo v Mariboru, s katero je zbiral sredstva za pomoč mladim športnikom. Tudi dobiček prodaje koledarjev bo namenjen njegovi fundaciji, ki mu v času prisilnega počitka krajša čas.

Veliko časa preživi tudi z družino, ki bo v kratkem postala še večja. Z ženo Loro namreč pričakujeta še drugega otroka.

Roglič bo novo sezono začel na pripravljalnem taboru ekipe, ki je na sporedu decembra. Tedaj bo verjetno tudi prvič sedel na kolo in začel z resnejšimi pripravami. V preteklih letih je tekmovalno sezono začenjal konec februarja v Franciji. Veliki cilj je bil zmaga na dirki Pariz-Nica, ki jo je lani uspešno dosegel, zato bo zanimivo videti, ali si bo letos izbral katero izmed drugih dirk.

Prejšnji članekAlejandro Valverde ostaja pomemben del Movistarja, z ekipo bo tudi na vseh treh Grand Tourih
Naslednji članekEuropol zaključil preiskavo Bahrain Victoriousa