Sanjski debi Dylana Van Baarleja, Mohorič najboljši Slovenec

Dylan Van Baarle je že na svoji prvi dirki v dresu Jumbo-Visme prišel do velike zmage. S samostojno akcijo v zadnjih kilometrih se je podpisal pod zmago na Omloop Het Neiuwsblad in tako na najboljši možen način začel spomladansko sezono.

Kolesarski svet je pričakoval močno Jumbo-Vismo in prav tega smo bili gledalci deležni. Nizozemska zasedba je dominirala na dirki in še drugo leto zapored pobrala zmago na uvodni klasiki spomladanskega dela sezone.

Najmočnejši je bil danes debitant Dylan Van Baarle (Jumbo-Visma), ki je z zmagovalno akcijo začel že 38 kilometrov pred ciljem. Tedaj je napadel na vzponu Molenberg in s seboj potegnil še tri kolesarje.

Prvi je nekaj kilometrov kasneje odpadel Jonathan Milan (Bahrain Victorious), v težave je kmalu zašel tudi Florian Vermeersch (Lotto Dstny), naposled pa je stik izgubil še Mathis Le Berre (Arkea Samsic). Nizozemec je tako 16,5 kilometra do cilja ostal sam v ospredju, a moral garati, da ga zasledovalci niso ujeli.

Na predzadnjem vzponu dneva je Van Baarle užival že minuto prednosti, a so v ozadju tekmeci skušali s selitvijo na čelo dirki. Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je s pomočjo Tima Wellensa (UAE Emirates) in kasneje še Arnauda De Lie (Lotto Dstny) in Christopha Laporta (Jumbo-Vismo) prednost vodilnega zmanjšal na vsega 20 sekund, a popolna selitev v vodstvo ni uspela.

Van Baarle je zdržal pritisk iz ozadja in na vseh težjih odsekih pritiskal na vso moč ter tako ohranjal in občasno celo nekoliko povečeval prednost. Vse do ciljne črte tako ni dovolil, da bi v ospredju dobil družbo in v Ninovu se je razveselil prestižne zmage.

Z 20-sekundno zamudo je v cilj prišla večja zasledovalna skupina, ki je v zaključku ujela pobeglo četverico. V šprintu za drugo mesto je bil najmočnejši Arnaud De Lie, ki je zdržal napad Christopha Laporta, ki se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

V drugi skupini je bil tudi Matej Mohorič, ki pa so mu pošle moči in v šprintu ni bil konkurenčen. V cilj je zapeljal na 21. mestu.

Na dirki smo imeli Slovenci še enega predstavnika. Jan Tratnik je debitiral v dresu Jumbo-Visme in se znova dokazal z agresivno vožnjo. V ekipi so mu dali proste roke, kar je izkoristil z napadom daleč od cilja, ki pa je bil naposled izničen. Moči so mu v zaključku pošle in v cilj je prišel na 94. mestu s 6:47 zaostanka.

Prejšnji članekTim Merlier prepričljivo do etapne zmage, Mezgečevo delo ostalo neizkoriščeno
Naslednji članekTratnik in Mohorič danes na pomoč svojima šprinterjema