Sam Bennett je nazaj, Teunissen v rdeči majici

Sam Bennett (Bora Hansgrohe), je zmagovalec druge etape Dirke po Španiji. Roglič in Polanc sta varno prišla v cilj.

Današnja etapa s ciljem v Uttrechtu, je bila namenjena najboljšim šprinterjem. V begu je bila peterica kolesarjev, Julius Van Den Berg (EF Easypost), Xabier Mikel Azparren (Euskatel Euskadi), Jetse Bol (Burgos BH), Thibaut Guernalec (Arkéa Samsic) in Pau Miquel (Kern Pharma), ki so bili ujeti 59 kilometrov pred ciljem etape. Edine točke za razvrstitev na gorskih ciljih je dobil Bol, ki bo tako majico nostil v jutrišnji etapi. Bol je seveda domačin, tako da je to zanj velik dosežek.

Ekipa je Rogliča dobro varovala.

Žal smo videli tudi padce, Stef Cras (Lotto Soudal) je žal moral odstopiti z dirke. Mads Pedersen (Trek Segafredo) je dobil leteči cilj 20 kilometrov pred ciljem, premagal je Ryana Mullena (Bora Hansgrohe) in Ethana Hayterja (Ineos). Jumbo Visma je Primoža Rogliča varno pripeljala v zaključnih 10 kilometrov. Drugi slovenski kolesar, Jan Polanc (UAE Emirates), pa je pomagal Pascalu Ackermannu, ki se je danes udeležil zaključnega šprinta.

Roglič jutri ne bo več nosil zelene majice.

V zaključnih desetih kilometrih smo videli veliko ovinkov in borb za pozicije, predvsem ekipi Quick-Stepa in Bahrain Victoriousa sta bili na čelu najdlje časa. Ineos Grenadiers je navila tempo v zadnjih kilometrih, a v zaključku sta ekipi Trek Segafredo in Bora Hansgrohe naredili najboljše šprinterska vlaka za Bennetta in Pedersena. Sam Bennett je bil neulovljiv, Pedersen se je mogel zadovoljiti z drugim mesto, Tim Merlier (Alpecin Fenix) pa je bil šele tretji. Mike Teunissen (Jumbo Visma), je osvojil četrto mesto, kar je pomenilo, da bo Nizozemec oblekel rdečo majico, saj je bil Rober Gesink v ozadju. Primož Roglič ostaja v času Teunissna, čeprav je izgubil dve mesti v skupni razvrstitvi. Jan Polanc je prišel v cilj v času zmagovalca.

Prejšnji članekJumbo-Visma prvo dejanje opravila z odliko, Gesink v rdečem
Naslednji članekJens Voigt: “Roglič v karieri ne bo več osvojil Grand Toura”