Sam Bennet s prepričljivim šprintom do druge etapne zmage

Sam Bennet si je z močnim, prepričljivim sprintom priboril drugo zmago na Dirki po UAE. Irec je svojo odlično formo dokazal že na četrti etapi, ko je v ciljnem sprintu ugnal mladega Nizozemca Davida Dekkerja in izkušenega tekmeca Caleba Ewana. Situacija je bila tudi v šesti etapi podobna, le da je bil Bennet v sprintu tokrat premočan za Elio Vivianija in Pascala Ackermanna.

Zasluge za zmago pripadajo tudi odlični podporni ekipi Deceuninck-QuickStep. Spet je bil sijajen Bennetov sprinterski pomagač Michael Mørkøv, v zadnjih 500 metrih mu je naredil ogromno prostora, Bennet pa je nato zaključil brez napake.

Viviani si je kljub izgubi svojega sprinterskega pomagača Sabatinija prišprintal drugo mesto, kar nakazuje izboljšanje njegove forme. Po moštvenem prestopu v Cofidis rezultati namreč niso bili najbolj bleščeči.

Ackermann je svoj šprint začel zelo zgodaj, ker ga je stalo boljše uvrstitve. Nad rezultatom je bil vidno razočaran.

Sprinterska etapa se je začela precej lenobno. Oblikovala se sicer skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali Tony Gallopin (AG2R Citroën), Alexey Lutsenko, Luis León Sánchez (Astana-Premier Tech), Matthieu Ladagnous, Attila Valter (Groupama-FDJ) in Iñigo Elosegui (Movistar), vendar je bilo hitro jasno, da se bo etapa zaključila v skupnem šprintu. Med ubežniki je bil najbolj aktiven Gallopin, v vmesnem sprintu pridobil dovolj točk za prevzem črne majice, ki jo je slekel Thomasu De Gendtu.

Dirko je 72 km pred koncem razživel veter. Oblikovali so se ešaloni, vendar veter ni bil dovolj močan in peloton je bil kmalu spet nazaj združen. Svojo srečo je s solo pobegom poskusil še Dimitri Gruzdev (Astana) vendar ga je peloton z ekipo Movistar na čelu kmalu ulovil. V boju za rdečo majico tako ni bilo sprememb, Tadej Pogačar je etapo zaključil v glavnini ter utrdil svoj položaj vodilnega pred zadnjo etapo.

10 km pred ciljem je tempo narekoval Ineos v zadnjih kilometrih pa so vajeti prevzele ekipe s sprinterskimi asi. Ekipa BikeExchange je imela dober položaj vse do ciljne ravnine, v ospredju je bila tudi ekipa Bora-Hansgrohe, vendar pa nihče ni bil kos odlično uigranemu vlaku ekipe Deceuninck-QuickStep z Mørkøvom in Bennetom na čelu.

Prejšnji članekGALERIJA: Kolesa, s katerimi bodo letos tekmovala moštva World Toura
Naslednji članekPogačarju pribitek desetih sekund