Sagan z dvojčkom Tour-Giro

Bora-Hansgrohe je objavila razpored dirk svojih kolesarjev. Najbolj pričakovana je bila odločitev o programu prvega zvezdnika ekipe Petra Sagana. Ta bo nastopal na Touru in Giru.

»Dali smo besedo«

Naznanitev krstnega nastopa slovaškega zabavljača na Giru je pred sezono požela veliko medijske pozornosti. Nato je nastopila prekinitev sezone in Saganov nastop v Italiji je padel pod vprašaj. V času Dirke po Italiji se bodo namreč odvijale tudi severne klasike, ki so vsakoletno eden izmed vrhuncev 30-letnika.

Letos bo klasike izpustil in se raje potegoval za ciklamno majico najboljšega šprinterja Gira. »Dal sem svojo besedo, prav tako jo je dal tudi Peter,« je ob objavi novega razporeda dirkanja povedal direktor ekipe Ralph Denk. »Dogovor smo sklenili z rokovanjem in to nekaj pomeni, zato bomo izpolnili svojo obljubo in odšli na Giro.«

Saganova napoved premiernega Gira je požela veliko pozornosti. vir: twitter

Dirka po Italiji se letos prekriva z dvema spomenikoma. Dirka po Flandriji bo izvedena v času drugega tedna Gira, Pariz-Roubaix pa na sklepni dan italijanske pentlje. Sagan bi letos nastopil na obeh klasikah, saj ju, skupaj s še enim spomenikom Milano-San Remo, ni izpustil že vse od leta 2014. Prav slednji spomenik bo edini, ki se ga bo letos lahko udeležil. Spomladanska klasika bo namreč na sporedu 8. avgusta.

Peter Sagan je na Dirki po Flandriji nastopil že devetkrat, nastop manj je zbral na spomeniku Pariz-Roubaix. Na obeh dirkah je slavil po enkrat, kar sta njegovi edini zmagi na katerem izmed petih spomenikov.

Na Tour z Buchmannom

Nemški Eurosport se je pred kratkim pogovarjal z direktorjem Bore-Hansgrohe. Ta je oznanil ekipo kolesarjev, ki bo potovala na Dirko po Franciji. Glavni adut bo Emanuel Buchmann, ki je lani na Touru nastopal odlično in osvojil 4. mesto.

Nemec bo imel ob sebi močne pomočnike. Zmagovalec letošnje dirke Pariz-Nica Max Schachmann prvotno ni bil mišljen za nastop na Touru, a je po prenovi koledarja pristal v vlogi pomočnika. V Francijo bo potoval še en Nemec – Lennard Kamna. Triindvajsetletnik je k ekipi prišel iz vrst Sunweba, kjer je lani pokazal obrise svojega izjemnega kolesarskega potenciala.

Kot že omenjeno bo na Touru tudi Peter Sagan, ki se bo ponovno boril za zeleno majico. Ostali pomočniki, ki odhajajo na Tour, so še Lukas Postlberger, Felix Großschartner, Daniel Oss in Gregor Muhlberger.

Buchmann je bil eno izmed večjih presenečenj lanskega Toura. vir: Twitter
Prejšnji članekNiki Terpstra utrpel hudo poškodbo
Naslednji članekRoglič na Touru brez pomoči Laurensa De Plusa