Rohan Dennis tik pred prestopom k Jumbo-Vismi?

Nizozemski časnik WielerFlits, ki slovi kot izjemno zanesljiv vir, poroča, da naj bi se Rohan Dennis po koncu sezone preselil k Jumbo-Vismi. Avstralcu se letos izteče pogodba z Ineos Grenadiersih, ki je nima namena podaljšati.

Eden najboljših kronometristov sveta bo očitno ponovno menjal sredino. Po dveh letih pri Ineos Grenadiersih naj bi se Rohan Dennis preselil k Jumbo-Vismi, kjer je nastopal že leta 2011.

Avstralec, ki slovi po svojih sposobnostih v vožnji na čas, se je v zadnjih dveh letih izkazal kot eden ključnih mož ekipe na Grand Tourih. Lani je na Dirki po Italiji skoraj lastnoročno preko prelaza Stelvio spravil kasnejšega zmagovalca dirke Taa Geoghegan Harta (Ineos Grenadiers) in poskrbel, da so njegovi tekmeci močno trpeli.

Prav zaradi podobnih predstav so si Avstralca zaželeli v nizozemskem moštvu. V prvi vrsti v njem vidijo okrepitev za tritedenske dirke, kjer bi odigral podobno vlogo, kot jo sedaj opravlja Tony Martin (Jumbo-Visma).

Z »nemškim tankom« so v moštvu Primoža Rogliča zelo zadovoljni, saj na ravnini odlično nadzoruje dirke. A Martin, ki ima za prihodnjo sezono še sklenjeno pogodbo, šteje že 36 pomladi in vodilni v moštvu se morajo počasi pripravljati na obdobje po njegovi upokojitvi.

Rohan Dennis je dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas. (vir: twitter)

Dennis je letos dopolnil 31 let in ima pred seboj še nekaj let dirkanja. Iz kolesarskega vidika je vstopil v najbolj plodna leta, kar se kaže tudi z njegovimi predstavami na cesti. Jumbo-Visma bi tako z njegovim prihodom pridobila nekaj let stabilnosti na položaju vodje moštva na ravninah.

V preteklosti je imel Dennis sicer nekaj »črnih pik«, velja namreč za zelo muhastega posameznika. Verjetno se še spomnite, kako je leta 2019 sredi 12. etape Dirke po Franciji zaradi spora z ekipo nenadejano stopil s kolesa in končal z nastopi, čeprav je bila naslednji dan na sporedu vožnja na čas, kjer mu je pripadala vloga favorita.

Po tistem dogodku je Avstralec zapustil tedanje moštvo Bahrain Merida in se preselil k Ineosu. Zdi se, da je v obdobju pri Britancih tudi nekoliko dozorel in je muhavost izginila, ostale pa so le odlične predstave v vlogi pomočnika.

WielerFlits sicer poroča, da so Ineos Grenadiers Dennisu ponudili podaljšanje pogodbe, zanimanje zanj pa naj bi izrazili tudi pri UAE Emirates, kjer deluje športni direktor Allan Peiper, ki je z Avstralcem sodeloval že v obdobju dirkanja za ekipo BMC Racing. A Dennisova prva izbira je Jumbo-Visma, ki pa govoric ne želi komentirati.

Prejšnji članekNa obraz Fabia Jakobsena se po operaciji vrača nasmešek
Naslednji članekJan Polanc nepričakovano ostaja brez Toura