Rogličev kolega na operacijo

Tobias Foss si je na prvi dirki nove sezone, v hudem padcu na zaključku druge etape dirke po Valenciji, kjer je slavil Tadej Pogačar, zlomil ključnico in bo moral prestati operacijo.

Mladi 22. letni kolesar se je ekipi Jumbo – Visma pridružil pred letošnjo sezono in tako sklenil prvo pogodbo s katero izmed ekip World Toura. Gre predvsem za dobrega kronometrista in hribolazca, ki bo v prihodnjih sezonah v veliko pomoč udarni trojici ekipe Primožu Rogliču, Tomu Dumoulinu in Stevenu Kruijswijku.

Foss si je ime v svetu kolesarstva naredil v lanski sezoni, ko je slavil na Tour de l’Aveniru, dirki prihodnosti. Gre za dirko, ki v veliki meri posnema traso dirke po Franciji, zato se jo je prijel naziv mladinskega Toura. Na njem so v preteklosti slavili že mnogi kolesarji, ki sedaj tvorijo vrh svetovnega kolesarstva, med njimi Nairo Quintana, Esteban Chaves, Miguel Angel Lopez, Egan Bernal in leta 2018 tudi Tadej Pogačar.

Sreča v nesreči za Fossa je ta, da je zlom ključnice ena izmed »lažjih« poškodb kolesarstva. V kolikor bo šlo okrevanje po začrtani poti, bi bil Norvežan lahko na kolesu že v roku dveh mesecev, torej nekje na sredini sezone klasik.

Namesto v ekipni avtobus, je moral Foss po dirki v reševalno vozilo. vir: Twitter
Prejšnji članekPogačar zmagovalec druge etape v Valenciji
Naslednji članekGroenewegen še drugič, Mohorič tretji