Roglič z etapno zmago popravil nedeljski vtis

Primož Roglič je na sončnem vzponu na Moncavillo uspel streti konkurente in si privozil drugo etapno zmago na dirki. Močno se je zajedel v prednost danes drugo uvrščenega Richarda Carapaza, ki ima sedaj v skupnem seštevku le še 13 sekund prednosti.

Po dokaj mirnem uvodu v etapo, na katerem je dolgo časa kazalo na uspeh bega, smo na zadnjem vzponu videli pravi ognjemet favoritov. Glavnina se je redčila iz metra v meter, dokler ni ostala le še okoli deseterica najmočnejših posameznikov.

Prvi je z napadom poskusil Hugh Carthy, na njegovo kolo pa se je kot utež prilepil Sepp Kuss in tako Rogliču ponudil možnost nekoliko bolj pasivnega dirkanja. Lov za vodilno dvojico je tako padel na pleča Richarda Carapaza, ki je skupino uspešno združil. Poleg omenjene četverice sta tempo držala še Dan Martin in Aleksandr Vlasov.

Prav Rus je nato naslednji poskusil z napadom in si privozil dobrih petdeset metrov prednosti, saj preostanek skupine pravega razloga za lov ni imel. Vlasov namreč v skupnem seštevku ni nevaren.

Nato pa je udaril Roglič. Brez težav se je preselil do Vlasova, z nekaj težavami mu je sledil Carapaz, ostali kolesarji pa so podpisali kapitulacijo. Vodilni dvojec se je nato sam odpeljal naprej. Carapaz je kilometer in pol do cilja poskusil z napadom, a Roglič ga je takoj pokril in nadaljeval z samostojno akcijo. Izkazalo se je, da je bila prav to odločilna poteza danes, Roglič je zdržal do vrha, medtem ko se je Carapaz sprijaznil z drugim mestom in skušal omejiti izgubo ter obraniti rdečo majico.

Slovenski as je v cilj prišel 13 sekund pred članom Ineosa, dodatno pa prejel štiri bonifikacijske sekunde več od najtesnejšega konkurenta. V skupnem seštevku je tako zaostanek zmanjšal na 13 sekund, ki jih bo skušal povsem izničiti ta konec tedna, ko nas čakata kar dve izjemno težki gorski etapi. V nedeljo bomo videli kraljevsko etapo, ki se bo končala na legendarnem Angliruju.

Prejšnji članekVse ostane na Primoževih plečih
Naslednji članekEF Pro Cycling kolesarjem, ki so sprejeli »korona znižanje« plače, ponudil podaljšanje pogodbe