Roglič z ekipo na višinske priprave, Kruijswijk ostaja doma

Še dvanajst dni nas loči do vrhunca sezone, ko se bodo kolesarji iz Nice podali na tritedensko pot po Franciji. Ekipe bodo zadnje proste dni izkoristile za trening in višinske priprave. Jumbo-Visma, ki bo na Dirki po Franciji, ena najmočnejših, če ne kar najmočnejša ekipa, bo teden dni preživela v Tignesu, kjer so trenirali že pred ponovnim začetkom sezone.

Na priprave odhajajo le kolesarji, ki imajo zagotovljen nastop na Touru. Vendar pa osmerica ne bo popolna, manjkali bodo namreč kar trije kolesarji, prav vsak izmed njih iz drugačnih razlogov.

Tony Martin se je po Kriteriju Dofineja vrnil v Švico, kjer bo dani čas izkoristil za počitek ter se nato ekipi pridružil tik pred štartom dirke. Francijo za nekaj dni zapušča tudi Wout van Aert, ki se vrača v domovino. Tam bo 20. avgusta nastopil na državnem prvenstvu v vožnji na čas, na katerem bo v vlogi glavnega favorita.

Kruijswijk si je na četrti etapi Kriterija Dofineja spahnil ramo. vir: twitter

Če so izostanek obeh prej omenjenih članov ekipe pri Jumbo-Vismi načrtovali že prej, pa ni načrtovana odsotnost Stevena Kruijswijka. Nizozemec ne bo odpotoval v Tignes, temveč se vrača v Monako. Glede na poškodbo rame, ki jo je staknil na četrti etapi Kriterija Dofineja, se še ne ve, ali bo Kruijswijk sploh lahko nastopil na Dirki po Franciji.

»Sedaj mora počivati, nato pa bomo videli, kako bo njegovo telo odreagiralo na poškodbo. Sranje. Tega ne želiš pred dirko, na katero smo se tako dolgo pripravljali. Še posebej ne po tem, ko smo videli, kako dobri smo. A moramo iti naprej,« je za nizozemske medije povedal Merijn Zeeman, športni direktor ekipe.

V Tignesu bo tudi Roglič

Na isti dan kot Kruijswijk je padel tudi Primož Roglič in dobil močen udarec na levo stran telesa. Zaradi padca ni nastopil na zadnji etapi Dofineje in s tem odstopil možnost za zmago Danielu Martinezu. Slovenec kljub poškodbi odhaja na priprave v Tignes, kjer se bo z ekipo v skladu z načrti pripravljal na francosko pentljo.

Rogličeva poškodba naj ne bi bila tako hude narave, da bi bil ogrožen njegov nastop na Dirki po Franciji. Po besedah Zeemana je Kisovčan zadnjo etapo izpustil iz preventivnih razlogov, da ne bi prišlo do dodatne poškodbe, ki bi podaljšala čas okrevanja.

»Primož je odstopil iz preventivnih razlogov. Bil je podrobno pregledan in ne pričakujemo kakšnih neprijetnih presenečenj. A je še vedno močno opraskan. Moramo počakati in videti, kako bo okreval,« je Rogličevo stanje pokomentiral Zeeman.

Poleg najboljšega kolesarja sveta bodo v Tignes potovali še George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink in Tom Dumoulin. Vseh pet kolesarjev pričakujemo na štartu Dirke po Franciji, ki se bo začela 29. avgusta v Nici. Celotno dirko bo prenašala TV Slovenija.

Prejšnji članekEkipam poškodovanih kolesarjev prekipelo: »UCI-ju ne zaupamo več«
Naslednji članekVIDEO: Evenepoel se prvič po poškodbi javlja iz bolnišnice