Roglič vse storil prav, a nato grdo padel 100 metrov pred ciljem

Primož Roglič je prikazal izjemno vožnjo v zaključku in bil na pragu tega, da odvzame nekaj sekund Remco Evenepeolu. A v šprintu peterice, ki je v zaključku vozila z njim, se je zapletel v kolo tekmeca in grdo padel. V bolečinah je prišel v cilj in tam okrvavljen obsedel na tleh.

Slovenski navijači smo navdušeno spremljali zadnje kilometre 16. etape. Na papirju ni obljubljala razlik med favoriti za končno zmago, a je Primož Roglič (Jumbo-Visma) na zadnjem vzponu močno navil tempo in povsem razbil glavnino.

V ozadju je ostal tudi Remco Evenepoel (QuickStep-Alpha Vinyl), ki je kasneje imel tudi tehnične težave. Roglič bi tako lahko pridobil kar nekaj sekund, čeprav je bilo jasno, da mu bodo bonifikacijske sekunde pobrali hitrejši tekmeci.

Po zadnjem ovinku se je začela kratka ciljna ravnina, kjer je Mads Pedersen (Trek-Segafredo) začel s šprintom. Roglič je hitro ostal v ozadju in se želel priključiti šprintajoči četverici. Med povratkom v skupinico pa se je zapletel s Fredom Wrightom (Bahrain Victorious) in izgubil tla pod kolesom.

Slovenec je močno udaril v tla. Hitro se je sicer skušal pobrati, a ob povratku na kolo prave moči za vrtenje pedal zadnjih 100 metrov etape ni našel. Preko ciljne črte mu je nato pomagal Mike Teunissen (Jumbo-Visma), Roglič pa se je v cilju le usedel na tla.

Pogled na Slovenca je razkril, da stanje ni dobro. Njegov pogled v prazno je dal vedeti, da je v hudih bolečinah, kar so potrjevale tudi krvave roke, noge in rama. V ekipi bodo Rogliča zagotovo dobro pregledali, a dejstvo je, da je njegov vzpon na vrh doživel hud udarec.

V naslednjih urah bomo verjetno izvedeli, kakšno je stanje Slovenca, ki bi že jutri lahko imel novo priložnost za napad na rdečo majico. A če bodo bolečine prehude, ta ne bo mogoč.

Etapo je sicer osvojil Mads Pedersen, ki je še povečal naskok v točkovanju za zeleno majico.

Prejšnji članekEvenepoel čuti da okreva in verjame, da lahko zadrži rdečo majico
Naslednji članekRemco Evenepoel po odločitvi sodnikov obdržal rdečo majico