Roglič tik pred ciljno črto osvojil 50. zmago v karieri

Primož Roglič je osvojil še 3. etapno zmago na letošnji izvedbi Pariz-Nice in skupno že 50. v karieri. Slovenec je do uspeha prišel tik pred ciljno črto, ko je s pospeševanjem presenetil ubežnika Gina Mäderja, ki je že skoraj slavil največjo zmago v karieri.

Še drugi dan zapored je najvišje roke v zrak dvignil slovenski državni prvak. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na zaključnem vzponu dolgo časa nadziral konkurente, ki pa danes prave energije za napade niso kazali.

Izmed številnih ubežnikov, ki so danes iskali srečo, je najdlje v ospredju vztrajal Gino Mäder (Bahrain Victorious). Zaključni vzpon je začel v družbi Nielsona Powlessa (EF Education-Nippo) in Kennyja Elissonda (Trek-Segafredo), a nato kmalu ostal sam. Ko se je Švicarju že nasmihala etapna zmaga, pa je udaril Roglič.

Roglič je s svojim moštvom dodobra zredčil skupinico favoritov in Slovenec je nato breme prevzel na svoja ramena. Prvič je pospešil dober kilometer do cilja in slediti mu je uspel le Max Schachmann (Bora-hansgrohe), medtem ko je imel Mäder še vedno 5 sekund prednosti.

Roglič in Schachmann sta nato nekoliko popustila in začela taktizirati, kar je bila voda na mlin Mäder. Švicar se je že skoraj veselil etapne zmage, ko je 200 metrov do cilja svoje motorje zopet zagnal naš kolesar. V vsega 100 metrih se je preselil do vodilnega Švicarja in ga s svetlobno hitrostjo tudi obšel. Član Bahrain-Victoriousa je lahko le začudeno pogledal Rogliča in sprejel današnje drugo mesto.

Po zmagi je novinar Rogliča vprašal, če si želi zmagati na prav vsaki dirki. Odgovoril mu je: »Da, zakaj ne bi. Ekipa je delovala zelo dobro, na koncu se je ponudila priložnost, katero sem zgrabil.«

»Bil je težek dan, še posebej na začetku. Kratko, a sladko. Na koncu je bilo zelo tesno, a na srečo sem uspel zmagati

Z današnjo zmago je Roglič v skupnem seštevku še povečal prednost pred Schachmannom. Ta sedaj znaša 52 sekund in od skupne zmage ga lahko loči le še smola. Jutri je na sporedu precej lažja etapa kot danes, ki pa se prav tako konča s položnejšim vzponom. Roglič bi tako lahko napadal še četrto etapno zmago.

»Ne razmišljam še o zmagi, pred nami je še en dan dirkanja. Nov izziv, še ena kratka etapa, ki bo zagotovo naporna. Celotna ekipa bo morala biti osredotočena in opraviti delo

Prejšnji članekDirektor Jumbo-Visme kritičen do Evenepolovih komentarjev o Groenewegenu
Naslednji članekSlovensko prevlado z zmago potrdil Tadej Pogačar