Roglič svojo prednost še povečal, etapna zmaga Cort Nielsenu

Magnus Cort Nielsen je v zredčeni glavnini prihranil največ moči in brez večjih težav upravičil naziv najhitrejšega preživelega kolesarja. V zaključku se je v šprint spustil tudi Primož Roglič, ki je na ciljni črti prehitel Ruia Costo in zasedel drugo mesto. Svojo prednost v skupnem seštevku je tako povečal za šest sekund.

Še drugi dan zapored je glavnina pristrigla krila ubežnikom, ki so danes upali na etapno zmago. Najdlje je na čelu dirke preživel Remi Cavagna, ki je bil ujet šele dva kilometra do cilja. Francoz je izkoristil poigravanje glavnine, ki se je morala v zaključku močno potruditi, da je ujela 25-letnika.

V zadnja dva kilometra je skupaj zapeljala glavnina približno petdesetih kolesarjev, med katerimi veliko hitrih kolesarjev ni bilo. Primožu Rogliču so se tako odprla vrata do etapne zmage in Slovenec se je skupaj z ekipo odločil poskusiti svojo srečo.

George Bennett je Rogliča pripeljal v dober položaj, nato pa je bilo vse na ramenih Kisovčana. V boj za etapno zmago (in bonifikacijske sekunde) so se podali le štirje kolesarji. Prvi je napadel Alejandro Valverde, ki pa so mu kmalu pošle moči. Veliko več jih je imel Magnus Cort Nielsen, ki je veljal za favorita med preživelimi kolesarji. Danec je prešprintal vso konkurenco in se veselil svoje tretje zmage na Dirki po Španiji.

Za drugo mesto sta se nekaj metrov zadaj udarila Costa in Roglič. Portugalec je bil tik pred ciljno črto v boljšem položaju, a je popustil, ko je ugotovil, da se mu je zmaga izmaknila. Roglič je imel v mislih bonifikacijske sekunde, zato je svoj šprint držal vse do cilja, kar se mu je naposled tudi obrestovalo. Za nekaj centimetrov je prehitel Costo in tako dobil še dodatni dve sekundi prednosti, danes skupaj kar šest.

Rogličeva prednost v skupnem seštevku sedaj znaša 45 sekund. Jutri je na sporedu še zadnja gorska etapa, ki bo odločala o zmagovalcu letošnje Dirke po Španiji. Kolesarje čaka šest kategoriziranih vzponov, najbolj pa bomo pozorni na zadnjega izven kategorije. Skoraj dvanajst kilometrov vzpenjanja s povprečnim naklonom 6,9 odstotka bo zagotovo ponudilo številne napade na Rogliča, ki jih bo moral skupaj z ekipo uspešno odbijati.

Prejšnji članekTudi Filippo Ganna ni hitrejši od koronavirusa
Naslednji članekPot do zmage – kdo bo napadel Rogliča in kje?