Roglič: “Quintano bo na Touru težko zaustaviti.”

Primož Roglič je v intervjuju za kolumbijsko medijsko hišo AS Colombia spregovoril o prihajajočem Touru in konkurenci v ekipi. Nekaj besed je namenil tudi Nairu Quintani, v katerem vidi enega izmed večjih konkurentov na francoski pentlji.

Quintana doživlja drugo pomlad

Kolumbijski zvezdnik je pred letošnjo sezono po osmih letih sodelovanja zapustil vrste Movistarja in prestopil v prokontinentalno ekipo Arkea-Samsic. Poteza, ki je bila na prvi pogled za Quintano videti kot korak nazaj, se je na začetku sezone izkazala za zadetek v polno. Kolumbijec doživlja drugo pomlad, zaradi česar se je njegovo ime zopet začelo pojavljati med favoriti za zmago na največjih dirkah.

Nairo Quintana v dresu Arkee-Samsic kaže predstave, ki so ga odlikovale pred leti. vir: twitter

Menim, da je bila dobra odločitev, saj je na začetku sezone dosegel nekaj pomembnih zmag,” se je Roglič spomnil Kolumbijčevih zmag na Dirki po Provansi, Tour du Varu in kraljevski etapi dirke Pariz – Nica.

Videti moramo, v kakšni formi se bomo vrnili. Menim, da nima nikakršnih primanjkljajev, ker je prestopil v Arkeo-Samsic. Letos je že dokazal, kako močen je. Na Touru ga bo težko zaustaviti” je za As Colombia še dodal Roglič.

“Kapetan bo najmočnejši kolesar”

Roglič je spregovoril tudi o dogajanju v svojem moštvu. Že od začetka sezone je jasno, da na Dirko po Franciji nizozemsko moštvo pošilja tri kapetane. Poleg Slovenca bosta ekipo vodila še Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Kdo izmed trojice bo glavni mož ekipe (javno) še ni znano, vsi omenjeni pa poudarjajo, da bo vloga vodje pridobljena na cesti.

Kapetan bo tisti, ki bo najmočnejši,” je izjavo Kruijswijka potrdil Kisovčan. “Upam, da bom to jaz, a videli bomo, kdo bo najboljši.”

Odločitev Frooma spoštuje

V Franciji Jumbo-Vismo čaka hud boj z najmočnejšo ekipo zadnjih let, Ineosom. Britanska zasedba je slavila na sedmih izmed zadnjih devetih Tourov. Letos na francosko pentljo pošiljajo tri kapetane – Gerainta Thomasa, Egana Bernala in še zadnjič Chrisa Frooma. Slednji po sezoni zapušča Ineos in odhaja v ekipo Israel Start-Up Nation.

Spoštujem Froomovo odločitev,” je povedal Roglič. “Ne morem povedati veliko, a zagotovo je eden izmed prvakov te generacije kolesarjev. Prepričan sem, da bo storil vse potrebno, da se vrne na najvišji nivo. Morali bomo počakati in videti, kako se bo odrezal na Touru, a zagotovo bo dober.”

Bernal v Rogliču vidi glavnega tekmeca

Egan Bernal je že pred časom našega asa izpostavil kot glavnega konkurenta za končno zmago. Roglič mu sedaj vrača kompliment in priznava, da bo treba biti pozoren na Kolumbijca, ki je že lani dokazal, da zmore osvojiti Grand Tour.

Bernal je zmagovalec lanskega Toura. Je prvak in letos bo zagotovo zelo, zelo močan. Cenim njegove besede (o glavnem konkurentu, op. p.). Gre le za željo, a upam, da se uresniči. Upam, da bom na najvišjih mestih Toura,” je za zaključek še povedal zmagovalec lanske Vuelte.

Egan Bernal v Primožu Rogliču vidi glavnega konkurenta za končno zmago. vir: twitter
Prejšnji članekMinevajo štiri leta od ene najbolj kaotičnih etap Dirke po Franciji
Naslednji članekLuka Mezgec na širšem seznamu za Dirko po Franciji