Roglič prvič po padcu viden na treningu

Pred dnevi je Primož Roglič prestrašil slovensko javnost z objavo fotografije na družbenih omrežjih, pod katero je zapisal, da je mislil, da se bo poškodba zdravila hitreje ter da je pričakoval boljše počutje. Vse od padca je njegovo stanje velika skrivnost, tudi ekipa veliko informacij v javnost ne da, zato smo se spraševali, kako bo Roglič pripravljen pred Dirko po Franciji.

Po nekaj dneh medijskega »skrivanja«, je danes tančico skrivnosti nekoliko dvignil Robert Gesink. Nizozemec, ki podatke treningov redno objavlja na Stravo, je na svoj profil dodal tudi včerajšnji trening. Poleg statističnih podatkov je objavil tudi šest fotografij, na eni izmed njih pa se je znašel tudi Primož Roglič.

V dresu državnega prvaka je z ekipo treniral v okolici Tignesa, kjer Jumbo-Visma izvaja višinske priprave. »Zadnji ekipni trening pred odhodom na jug,« kot je vadbo poimenoval Gesink, je bil dolg 134 kilometrov, ne vemo pa, ali je Roglič odpeljal prav vse.

Primož Roglič je treniral v dresu državnega prvaka. vir: twitter

Vsekakor je slika Rogliča na treningu dober znak, ki nekoliko pomirja slovenske kolesarske navdušence. Kot vse kaže bo Rogla v Nico prispel brez večjih zdravstvenih težav in bo lahko naskakoval skupno zmago.

Medijski molk je najverjetneje tudi ena izmed taktičnih potez pred Tourom. Ineos, ki je največji konkurent Jumbo-Visme, je pred dirko namreč dodobra spremenil zasedbo kolesarjev za francosko pentljo in s tem zopet nekoliko zabrisal razmerja moči. Nizozemci so jim vrnili s skopimi informacijami o Rogliču in jih s tem (vključno z nami) državi v negotovosti.

Podatki včerajšnjega treninga. vir: Strava
Prejšnji članekRekordno število Slovencev na Dirki po Franciji
Naslednji članekJan Tratnik šesti na evropskem prvenstvu