Roglič potrdil nastop na Dirki po Franciji

Vse od padca na Kriteriju Dofijena se ni prav dobro vedelo, kakšno je zdravstveno stanje Primoža Rogliča. S prva je bilo videti, da poškodba leve strani telesa ni tako huda, da bi bil Rogličev nastop pod vprašajem, a Kisovčan je nekaj dni kasneje na družabnih omrežjih zapisal, da je upal, da se bo že počutil bolje in s tem nagnal strah v kosti slovenskih ljubiteljev kolesarstva. Danes je le potrdil, da se bo v soboto podal na lov za rumeno majico.

Na današnji virtualni konferenci pred sobotnim štartom dirke se je pojavil tudi Primož Roglič, ki je potrdil, da bo vozil na Dirki po Franciji.

»Dejstvo je, da sem tukaj, na štartu. To je dobra novica, vesel sem, da sem tu. Dal bom vse od sebe in videl, kako bo šlo,« je povedal naš najboljši kolesar.

Na Dirko po Franciji Roglič odhaja kot glavni favorit za končno zmago. Nastopi na Tour de l’Ainu in Kriteriju Dofineja so ga na stavnicah z drugega mesta postavile na sam vrh, pred Egana Bernala, ki bo njegov glavni konkurent.

Padec pred dvema tednoma več kot očitno ni bil nedolžen, a po vsej verjetnosti nastop na Touru ni bil nikoli vprašljiv. Taktiziranje in skrivanje svojih kart je staro vsaj toliko kot šport sam in Roglič ni prvi, ki je svojo odločitev skrival prav do konca.

V Franciji bo torej poveljeval četi Jumbo-Visme, ki bo lovila svojo prvo zmago na Touru. Lanska Rogličeva zmaga na Vuelti je bila tako kot za Slovenca, tudi za ekipo prva na Grand Tourih.

V Franciji bo imel Roglič ob sebi najmočnejšo ekipo med vsemi favoriti. Kljub odsotnosti Stevena Kruijswijka, ki mu je poškodba ramena preprečila odhod na Tour, bo Roglič v gorah lahko računal na izjemen rumeni vlak.

Sepp Kuss in George Bennett kolesarita v življenjski formi, prekaljeni stari maček Robert Gesink pa je že večkrat dokazal, da je najboljši takrat, ko je ostalim najtežje. Tudi na ravninah ima Jumbo-Visma močno konjenico. Tony Martin in Amund Grondahl Jansen bosta karavano vodila v dolinah, preko gričev in nižjih hribov pa bo to vlogo prevzel Wout van Aert.

Potem pa je tu še Tom Dumoulin. Nizozemec je dokazan kolesar tritedenskih dirk, leta 2017 je slavil na Dirki po Italiji, v Franciji pa si je že privozil drugo mesto. Dumoulin bi bil kapetan večine ekip, a v Jumbo-Vismi mu bo letos pripadla vloga »superpomočnika«. Nizozemec je na dveh pripravljalnih dirkah pokazal, da je moštveni igralec, ki se zna podrediti svojemu kapetanu. Tudi forma 29-letnika je presenetljivo dobra, če vzamemo v zakup, da je pred mesecem dni dirkal sploh prvič po več kot letu odsotnosti.

Prejšnji članekDan Martin na Tour le dva tedna po zlomu ključnice
Naslednji članekŠtartna lista Dirke po Franciji