Roglič odlično opravil svojo nalogo, a povečal zaostanek za neverjetnim Evenepoelom

Primož Roglič je znova dokazal, da je izjemen kronometrist. A sploh prvič na španskih tleh je moral priznati premoč v vožnji na čas, tokrat je bil precej močnejši Remco Evenepoel, ki je tako še povečal svoj naskok v skupnem seštevku.

Remco Evenepoel (QuickStep-Alpha Vinyl) je z izjemno vožnjo na vožnji na čas prišel do zaslužene zmage. Še dodatno je potrdil status najmočnejšega kolesarja na dirki, kateremu danes ni mogel parirati niti sicer odlični Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Tudi Slovenec je svojo nalogo opravil z odliko in ob prečkanju ciljne črte prevzel vodstvo. A le tri minute kasneje je s preizkušnjo končal tudi Evenepoel, ki je prevzel vodstvo in Slovenca zrinil na drugo mesto.

Belgijec je Rogličev čas popravil za ogromnih 48 sekund, kolikor se je posledično tudi povečal zaostanek člana Jumbo-Visme za rdečo majico. Roglič je z današnjim drugim mestom sicer lahko zadovoljen, a zagotovo mu razlika do Belgijca ne more ulivati upanja pred nadaljevanjem dirke.

Vseeno ima današnja predstava 32-letnika številne pozitivne vidike. Z razliko, ki jo je ustvaril do Enrica Masa (Movistar), je v skupnem seštevku preskočil Španca in tako postal prvi zasledovalec Evenepoela. Za Belgijcem ima 2:41 zaostanka, medtem ko lahko uživa v 22 sekundah prednosti pred Masom.

Roglič je z današnjo predstavo tudi potrdil, da poškodba praktično ni več prisotna. Večja težava je nekoliko slabša forma, ki je posledica nepopolne priprave na dirko. Vemo, da se forma sicer tekom dirke lahko dviga, a za zdaj je Evenepoel še vedno stopničko ali dve nad našim asom.

Dobro je danes z vožnjo na čas opravil tudi Jan Polanc (UAE Emirates). Na koncu je zasedel visoko 18. mesto z 2:18 zaostanka za Evenepoelom. V skupnem seštevku sicer še naprej ostaja na 25. mestu, a se je približal nekaterim kolesarjem pred seboj.

Prejšnji članekPrimož Roglič izgubil še enega pomembnega pomočnika
Naslednji članekPrimož Roglič: “Remco je trenutno na drugem nivoju”