Roglič kronometer opravil z odliko, znova oblači rdečo majico

Primož Roglič je še četrtič na letošnji dirki postal zmagovalec etape. Z izjemnim stopnjevanjem hitrosti je počasi strl odpor konkurentov in v cilju za sekundo osvojil etapo. Carapaz je zaostal 49 sekund in posledično izgubil rdečo majico.

Zelena majica zopet odhaja na posojo, saj se bo Roglič v prihodnjih dneh vozil v rdečem. Slovenski as je odlično odpeljal današnjo vožnjo na čas in si privozil še četrto etapno zmago. A veliko pomembnejša je razlika, ki jo je uspel napraviti proti glavnim konkurentom.

Po prvih dvanajstih kilometrih, ko je bilo na vrsti prvo vmesno merjenje časa, se je zazdelo, da Roglič danes ni tako močen, kot bi od njega pričakovali. Hugh Carthy, ki je danes prav tako vozil odlično, je bil po dvanajstih kilometrih celo hitrejši kot Roglič, Richard Carapaz pa je zaostajal le 6 sekund.

Nato je Kisovčan prestavil v višjo prestavo, na drugem vmesnem času sta bila s Carthyjem povsem poravnana, Carapaz pa je že izgubil rdečo majico. Pred vsemi kolesarji je bila še menjava kolesa in odločilni ciljni vzpon.

Omenjena trojica je kolo zamenjala brez težav. Vzpon je Roglič začel s prednostjo pred konkurentoma in dokazal, da je najbolje razporedil moči. Na vzponu je prednost še povečal in ustvaril razliko, ki mu omogoča nekoliko mirnejši spanec.

Roglič je v cilju za sekundo prevzel prednost pred Willom Bartro, ki je dokazal, da je odličen kronometrist. Carthy je v cilju zaostal 25 sekund, Carapaz pa 49. Roglič je pričakovano prevzel rdečo majico in ima sedaj pred Carapazom 39 sekund prednosti, še osem več pa pred Carthyjem.

Dirka še zdaleč ni odločena, karavano predzadnji dan čaka še zahtevna gorska etapa, a Roglič lahko po današnjem dnevu diha precej mirneje. Svoje delo je opravil, kot se je od njega pričakovalo in v prihodnjih dneh ne potrebuje napadati, pač pa le braniti udobno prednost.

Prejšnji članekŠtartni časi vožnje na čas
Naslednji članekRoglič: »Bolje biti nekaj sekund spredaj, kot loviti zaostanek.«