Roglič končal na tretjem mestu, zmago slavil Bissegger

Primož Roglič je odlično opravil s kratkim kronometrom in si privozil tretje mesto. Prehitela sta ga le Stefan Bissegger in Remi Cavagna, ki sta tudi v skupnem seštevku pred našim asom.

Edina vožnja na čas na dirki Pariz-Nica je pripadla Stefanu Bisseggerju (EF Education-Nippo), ki je za nekaj stotink prehitel Remija Cavagno (Deceuninck-Quick Step). Šest sekund počasneje je s progo opravil Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki pa je nabral nekaj sekund prednosti pred glavnimi tekmeci za skupno zmago.

Pri Jumbo-Vismi so pred današnjo etapo opozarjali, da Roglič ne spada v ožji krog favoritov za zmago. Kisovčan je moštvu s tretjim mestom dokazal zmoto in še enkrat več upravičil sloves izjemnega kronometrista.

»Seveda si vedno želiš zmagati, a z današnjo predstavo sem zadovoljen,« je v cilju povedal 31-letnik, ki je danes naredil prvi korak proti skupni zmagi. Izmed izzivalcev mu je najbližje prišel klubski kolega Steven Kruijswijk, ki zaostaja 14 sekund, še dve več pa ima na svojem računu Max Schachmann (Bora-hansgrohe).

V nizozemskem moštvu sicer vidijo še nekaj rezerve v Primoževi vožnji na čas, a so z izkupičkom dneva zadovoljni. »Morda ni bil Primožev najboljši kronometer, a smo zadovoljni. Danes je odpeljal zelo solidno vožnjo na čas in opravlja dobro delo v skupnem seštevku,« je povedal športni direktor Frans Maassen.

Do danes vodilni Michael Matthews (BikeExchange) majice vodilnega ni predal brez boja. Odpeljal je dobro, a na koncu za zmagovalcem zaostal 23 sekund in tako za 9 sekund izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Tam sedaj vodi Bissegger, ki pa bo imel težko nalogo branjenja rumene majice že jutri, ko se etapa zaključi na gorskem cilju.

»Veliko mi pomeni, dolgo časa sem delal za to,« je povedal 22-letni Bissegger. »Sem precej mlad, zato se morem še vedno dokazati ostalim. A mislim, da sem danes pokazal, da sem tukaj in se morajo zavedati moje navzočnosti

»Vožnje na čas so moje področje. Prihajam z dirkališča in kratki eksplozivni napori mi ležijo. Zelo dober občutek je, da sem končno dokazal, kaj zmorem in si privozil zmago.«

Primož Roglič za majico vodilnega trenutno zaostaja 6 sekund, prevzel pa bi jo lahko že jutri. Etapa se bo končala s 7,5-kilometrskim vzponom prve kategorije, kjer se bodo favoriti prvič spopadli neposredno. Bissegger in Cavagna, ki trenutno v skupnem seštevku zasedata mesti pred Rogličem, skoraj gotovo ne bosta zdržala tempa hribolazcev in bosta zdrsela po lestvici navzdol.

Prejšnji članekPariz-Nica: Štartni časi vožnje na čas
Naslednji članekTirreno-Adriatico: Pogačar favorit za končno zmago, nastop potrdili še trije Slovenci