Roglič kljub padcu ohranil skupno vodstvo, etapna zmaga Samu Bennettu

Primož Roglič se je 35 kilometrov pred ciljem 5. etape dirke Pariz-Nica znašel na tleh, a jo odnesel brez večjih posledic in v cilj prišel z glavnino. Tam se je zmage veselil Sam Bennett, ki je še enkrat dokazal, da je trenutno najbolj vroč šprinter v karavani.

Na papirju dokaj nedolžna etapa je v zadnji tretjini Jumbo-Vismo prinesla kar nekaj težav. Petintrideset kilometrov do cilja se je namreč na tleh znašel Tony Martin, ki je zaradi poškodbe dirko naposled tudi zapustil. Preko Nemca se je prevrnil tudi Primož Roglič, ki pa se je brez težav vrnil na kolo.

»Zelo nesrečno je Tony izpadel z dirke. Na srečo sem jaz v redu, nimam nobenih težav. Tony je padel tik pred menoj in nisem imel dovolj časa, da bi se mu izognil, zato sem padel preko njega. To je del kolesarstva. Nadaljevati moramo brez njega,« je po etapi povedal Roglič, ki še naprej vodi v skupnem seštevku.  

Stanje Martina je po koncu današnjega dne bolj podrobno opisal športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann. »Tony je čutil močno bolečino v komolcu. Odpeljan je bil v bolnišnico na pregled. Upamo, da je dobro in se bo kmalu vrnil na kolo. To je seveda velika izguba za ekipo. Naslednjih nekaj dni bomo morali dirkati brez njega, kar pomeni, da bo moralo preostalih šest kolesarjev delati nekoliko več. Na srečo so vsi zdravi, zato upam, da ohranimo rumeno majico do Nice.«

Etapa se je sicer zaključila s skupinskim šprintom, v katerem sta Deceuninck- Quick Step in Sam Bennett znova dokazala, da sta v zaključnih šprintih skoraj nepremagljiva. Šprinterski vlak belgijskega moštva je svoje delo zopet opravil izjemno, Sam Bennett pa je vse skupaj nadgradil z drugo etapno zmago na dirki.

Za Ircem sta se v cilj pripeljala Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) in Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe), ki še vedno iščeta prvo zmago v novi sezoni. Na dirki Pariz-Nica priložnosti za to ne bosta imela več, saj so preostale etape precej hribovite.

Jutri je na sporedu razgibana etapa, ki v drugi polovici preči številne vzpone. Karavana se bo nato spustila v dolino in se po 20 kilometrih bolj ali manj ravninske vožnje za zmago udarila na zaključnem vzponu, dolgem dober kilometer. V ospredju ponovno pričakujemo Rogliča, ki je že večkrat dokazal, da mu takšni zaključki zelo ležijo.

Prejšnji članekOdlično odmerjen napad prinesel zmago Alaphilippu, Pogačar končal na 4. mestu
Naslednji članekPrimož Roglič v boju za etapno zmago opravil tudi s šprinterji