Roglič izpušča zadnjo etapo Kriterija Dofineja

Vodilni kolesar dirke Primož Roglič se danes ni pojavil na štartu. Slovenski as, ki je včeraj padel in pridelal nekaj odrgnin, je včerajšnjo preizkušnjo končal, a športni direktor moštva je takoj po koncu etape povedal, da obstaja možnost, da Roglič majice vodilnega danes ne bo branil.

Padec na prvi pogled ni izgledal tako hud, a očitno je bil udarec premočen, da bi Roglič lahko nadaljeval dirko. Do danes vodilni kolesar s 14 sekundami naskoka pred najbližjim zasledovalcem Thibautom Pinotom je konkurenci tako na široko odprl vrata do zmage.

Posledice padca ne bi smele biti tako hude, da bi bil nastop Rogliča na Dirki po Franciji vprašljiv. V kolikor bi se taka poškodba zgodila prav na francoski pentlji, bi Roglič skoraj zagotovo stisnil zobe in kolesaril naprej. Nepopustljivost je nenazadnje dokazal na lanskem Giru, ki ga je končal ob precej hujši poškodbi.

Na odločitev Jumbo-Visme je skoraj zagotovo vplivalo tudi dejstvo, da na dirki ni več Egana Bernala, Rogličevega največjega tekmeca za zmago na Touru. Kolumbijec je odstopil že pred včerajšnjo etapo in nizozemskemu moštvu ni več potrebno dokazovati svoje premoči.

Za varnost kolesarjev poskrbljeno preslabo

Po včerajšnji etapi so se na račun organizatorja vsule številne kritike zaradi neprimerno urejenega spusta s prelaza Plan Bois, ki je z dirke izločil številne kolesarje. Pesek in luknje na cestišču so spust naredile izjemno nevaren, kar je na svoji koži občutil Rogličev pomočnik Steven Kruijswijk.

Nizozemec si je izpahnil ramo, zaradi česar je vprašljiv njegov nastop na Dirki po Franciji. Še nekoliko slabše sta jo odnesla člana Bore-hansgrohe Maximilian Schachman in Emanuel Buchmann. Prvi si je zlomil ključnico, medtem ko je slednji ušel zlomom, a si pridobil večji hematom.

Prejšnji članekFuglsangu dirka po Lombardiji, hud padec Evenepoela
Naslednji članekVIDEO: Jumbo-Visma zmaguje tudi brez Rogliča, Francozi ostali praznih rok