Roglič in Pogačar spet v domovini

Najboljša slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se danes iz Monaka z zasebnim letalom vrnila v Slovenijo, kjer bosta ostala do konca izrednih razmer. Oba sta vesela, da sta zopet doma.

Zadnji tedni Tadeja Pogačarja so se v večini odvijali med štirimi stenami, kamor je bil ujet kar dvakrat. Po dobrem začetku sezone je bil v Združenih arabskih emiratih po prekinitvi UAE Toura obsojen na dva tedna karantene, saj so pri dveh njegovih moštvenih kolegih potrdili okužbo s koronavirusom.

Po odhodu z Bližnjega vzhoda v Monako, kjer ga je čakala njegova izvoljenka, so tudi v kneževini močno zaostrili ukrepe, zaradi katerih je moral član UAE Emiratov ponovno večino treningov opraviti v udobju svojega doma.

»Kar v redu je biti spet doma. Takšni so časi, potrebno je živeti v tem. Zdaj me čaka isto – samoizolacija. Tukaj so nas pregledali, nam izmerili temperaturo in opravili vse ostale postopke … Dobili smo navodila, kako se je potrebno ravnati tukaj in zdaj se bomo teh navodil držali,« je za portal 24ur povedal mladi up slovenskega kolesarstva, ki je v letošnji sezoni nameraval nastopiti na dirki po Franciji (uradno možnost še obstaja) in olimpijskih igrah.

Enake načrte glavnih dirk sezone je imel tudi najboljši kolesar sveta Primož Roglič, ki za razliko od mlajšega kolega letos še ni dirkal, a je s podatki s treninga pokazal, da je (bil) v začetku sezone v vrhunski formi. Član Jumbo – Visme bo/je letos odkrito napadal rumeno majico Toura, potencialno pa tudi zmago na olimpijskih igrah, a sedaj je že jasno, da ta kombinacija ne bo mogoča.

Roglič, ki je pred tedni še treniral v okolici Nice, je prav tako treninge v zadnjih dneh prestavil na domači balkon, družbo pa mu je, glede na objave s socialnih omrežjih, večkrat delal njegov še ne desetmesečni sin Lev. Čeprav mu odpoved dirkanja ne odgovarja, pa je Kisovčan vseeno vesel dodatnega časa, ki ga lahko preživlja z družino, kar je dal jasno vedeti z opisom slike, na kateri pozira s sinom. Pod njo je zapisal: »Lepo je biti doma.«

Ob pristanku v Sloveniji je za medije spregovoril tudi lanski zmagovalec Vuelte: »Tudi za nas je situacija zelo neugodna, vse se je ustavilo, tako da res srčno upam, da se v čim krajšem možnem času vse stvari spet postavijo nazaj na stare tire in da lahko gremo naprej.«

Roglič pa ni pozabil na delavce, ki v teh dneh skrbijo, da svet vsaj približno teče naprej in vse še enkrat pozval, naj ostanejo doma: »Še enkrat bi ob tej priložnosti, ki jo že imam, pohvalil vse, ki skrbijo za vse ljudi v teh težkih trenutkih ter spodbudil vse ostale, naj ostanejo doma. Skupaj lahko premagamo vse težave.«

Prejšnji članekSvet virtualnih dirk je odprt
Naslednji članekKwiatkowski odprl svoja stanovanja medicinskemu osebju