Roglič in druščina si bodo sami čistili hotelske sobe

Preteklo leto je kolesarske ekipe naučilo marsikaj. Vajeni so testiranj, samoizolacije in mehurčkov. Vse kaže, da se razmere v novi sezoni ne bodo dosti spremenile, zato ekipe že iščejo nove načine preprečevanja okužb. Jumbo-Visma in DSM sta ga našla v zasebnem hotelu.

Kolesarske ekipe širom sveta počasi začenjajo pripravljalno obdobje. Člani moštva se bodo sestali prvič v novi sezoni in začrtali smernice za leto 2021. Jumbo-Visma in DSM bosta trening kamp izpeljala v Španiji, kjer sezono začenjata že nekaj let, a letošnja izkušnja bo nekoliko drugačne.

Obe ekipi sta zakupili celotno poslopje hotela, v katerem ne bo nobenih zunanjih gostov. Na ta način bodo zmanjšali možnost okužbe. A moštvi sta storili še korak dlje in iz poslopja izločili še celotno osebje hotela. To bo v času gostovanja ekipe poslano domov in bo hotel v celoti prepustilo gostom.

Jumbo-Visma že vrsto let pripravljalne tabore organizira v Španiji. (vir: twitter)

Nizozemski mediji poročajo, da bodo morali člani Jumbo-Visme poskrbeti za vse aspekte bivanja v hotelu – kuhanje, strežbo in čiščenje. Seveda bodo v hotelskem mehurčku prisotni tudi člani osebja, ki bodo opravili večino dela in tako razbremenili kolesarje. Skupno bo na posestvu okoli 80 ljudi, vključno s 27 kolesarji World Tour moštva, 12 kolesarji razvojne ekipe in 12 kolesark novonastale ženske ekipe.

Jumbo-Visma si je za priprave izbrala hotel v Alicanteju na vzhodni obali Iberskega polotoka. Vsi kolesarji bodo pred prihodom v Španijo opravili testiranje na koronavirus in se v mehurček preselili le ob negativnem rezultatu.

Še nekoliko bolj strogi so pri moštvu DSM. Tudi nemška ekipa bo priprave opravila na vzhodu Španije, kamor bodo prispele tri ekipe – moška, ženska in razvojna. Vsaka bo bivala v svojem hotelu, v katerem ne bo drugih gostov ali osebja.

»Vstop v Španijo bo športnikom in osebju dovoljen le, če bodo imeli dva negativna testa. Španske oblasti sicer zahtevajo le en negativen test, a smo se odločili, da se bomo ravnali po protokolu Mednarodne kolesarske zveze. Še več, ekipo bomo razdelili v štiri mehurčke in športniki v enem mehurčku se ne bodo mešali s športniki v drugem. Vse skupaj želimo narediti čim bolj varno pred okužbo,« je povedal trener moštva Matt Winston.

Prejšnji članekCofidis naznanil ustanovitev ženske ekipe v letu 2022
Naslednji članekURADNO: Marc Hirschi je novi član UAE Emiratesov