Roglič bo konec meseca lovil zmago na revialni dirki

Organizatorji Dirke po Italiji so oznanili, da bodo v sodelovanju z enim izmed glavnih sponzorjev Enelom organizirali drugo izvedbo Izziva zvezd. Konec meseca, natančneje 26. decembra, se bo osem šprinterjev in osem hribolazcev udarilo na virtualni dirki. Med njimi bo tudi Primož Roglič.

Navodila za ogled najdete na dnu članka.

Prvi izziv zvezd se je odvil letos maja in požel veliko zanimanja javnosti. Tedaj so v njem sodelovala številna zvezdniška imena kolesarstva, nič drugače pa ne bo niti sedaj.

Boj mož na moža

V izzivu bosta sodelovali dve kategoriji kolesarjev, ki bosta tekmovali neodvisno ena od druge. Osem šprinterjev bo razglasilo svojega zmagovalca, prav tako pa bo zmagovalec razglašen med hribolazci.

Čeprav smo virtualnih dirk letos videli že kar nekaj, je Izziv zvezd v svoji izvedbi nekoliko drugačen. Boji med kolesarji namreč potekajo v turnirskem slogu. Dva kolesarja se med seboj spopadeta mož na moža in zmagovalec napreduje v naslednji krog. Na koncu se v finalu kategorije za zmago pomerita najboljša kolesarja.

Hribolazci

Veseli nas, da bomo imeli tokrat med kolesarji svojega predstavnika tudi Slovenci. V osmerici hribolazcev je namreč tudi Primož Roglič. Kisovčan je v preteklosti že sodeloval na nekaterih virtualnih dirkah, a še nikoli v turnirskem formatu.

Poleg Rogliča bodo na dirki sodelovali še zmagovalec prvega Izziva zvezd Giulio Ciccone, zmagovalec Dirke po Italiji Tao Geoghegan Hart ter odkritje letošnjega Gira Joao Almeida. Osmerico zaključujejo Bauke Mollema, Harm Vanhoucke, Harold Tejada in Ben Zwiehoff.

Hribolazci se bodo v svojih bojih vzpenjali na Stelvio. Odsek na katerem bodo tekmovali je dolg 2,9 kilometra in se dviga s povprečnim naklonom 8,7 odstotka, na najstrmejšem delu pa poseže tudi po 12,8 odstotka.

Organizatorji so tudi že naredili razpored dirk, Rogliča v prvem krogu čaka Ben Zwiehoff.

Šprinterji

Še bolj zvezdniška zasedba pa bo med šprinterji. Na dirki se bo pojavila vsa šprinterska smetana, ki je letos krojila vrh ravninskih etap.

Udeležbo na Izzivu zvezd je potrdil nosilec zelene majice z Dirke po Franciji Sam Bennett, pa tudi nosilec ciklamne majice z Gira Arnaud Demare. Tu bosta še Pascal Ackermann in »Pocket Rocket« Caleb Ewan.

Četverici šprinterskih zvezdnikov se bodo pridružili še lanski svetovni prvak Mads Pedersen, eden redkih šprinterjev v vrstah Ineosa Ben Swift ter dvojec Alpecin-Fenixa Tim Merlier in Sacha Modolo.

Šprinterje čaka skoraj povsem ravninska trasa. Dolga bo le 1,2 kilometra, povprečni naklon pa bo znašal nekaj manj kot 1 odstotek. Najstrmejši del znaša 2,5 odstotka.

Dirko bo mogoče spremljati preko Facebooka. Šprinterji se bodo na delo podali ob 17.00, hribolazci pa dve uri kasneje.

Prejšnji članekJumbo-Visma na dražbo postavila kolesa svojih zvezdnikov
Naslednji članekJakob Fuglsang opušča misel o dobrem rezultatu na tritedenski dirki