Roglič bo izpustil svetovno prvenstvo v vožnji na čas

Mednarodna kolesarska zveza je pred dnevi naznanila, da ne bo spreminjala termina svetovnega prvenstva. To se bo začelo z vožnjo na čas 20. septembra, torej na dan, ko bo potekala zadnja etapa Dirke po Franciji.

Svetovno prvenstvo bo ena redkih dirk, ki bo potekala v terminu, ki je bil določen pred začetkom sezone. Čeprav je bilo v preteklih tednih veliko govora, da naj bi se boji za mavričasto majico preselili na Bližnji vzhod, natančneje v Katar, pa je sedaj UCI potrdil, da spremembe lokacije ne bo.

Svetovno prvenstvo se bo tako začelo 20. septembra z dirko na čas. Na isti dan se bodo kolesarji v sklopu Dirke po Franciji pripeljali v Pariz. To pomeni, da bodo tisti, ki bodo preživeli vse tri tedne francoske pentlje prisiljeni, da izpustijo kronometer svetovnega prvenstva.

Primož Roglič bo namesto mavrične lovil rumeno majico. vir: Twitter

Pri Jumbo-Vismi so že potrdili, da svojih specialistov za vožnjo na čas ne bodo izvzemali iz ekipe Toura. To pomeni, da bodo v Aiglu, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo, manjkali Wout van Aert, Tony Martin, Tom Dumoulin in seveda Primož Roglič. Prav slednje dva bi se lahko potegovala za visoka mesta, ne nazadnje sta pred tremi leti v Bergnu že stala na prvi in drugi stopnički.

Dirka po Franciji je seveda največja kolesarska dirka, kateri se podreja vse ostalo. Jumbo-Visma letos resno računa na skupno zmago, zato zmanjševanje moči ekipe z odhodom na svetovno prvenstvo ne pride v poštev.

Primož Roglič letos javno napoveduje naskok na rumeno majico. V Franciji bo vozil v majici državnega prvaka, ki si jo je priboril pred dobrim tednom dni. Če ne bo kakšnih težav, bo 30-letnik 20. septembra zapeljal na Elizejske poljane, zaenkrat pa še ni jasno, kakšen bo njegov razpored dirk po tem. Najverjetneje bo potoval v Švico, kjer bo 27. septembra na sporedu moška cestna dirka svetovnega prvenstva.

V prednosti so torej tisti, ki so se letos odločili izpustiti Tour. Rohan Dennis, aktualni svetovni prvak v kronometru, bo letos vozil na Giru. To mu bo omogočalo branjenje kronometrske  mavričaste majice. Prav tako se je za Dirko po Italiji odločil Remco Evenepoel. Mladi kolesarski zvezdnik velja za enega večjih talentov, ki je že dokazal, da je tudi odličen kronometrist. Belgijec si je lansko leto privozil srebro, zaostal je le za Dennisom.

Dennis in Evenepoel bosta tudi letos ena izmed glavnih favoritov za zmago na SP v vožnji na čas. vir: Twitter
Prejšnji članek»V pelotonu se je nemogoče izogniti bacilom drugega«
Naslednji članekVirtualnih dirk še ni konec, prihaja Dirka po Franciji