Roge prvič prepletli hribolazci

Četrta etapa dirke po Kolumbiji je bila prva s ciljnim vzponom, kjer so se prvič udarili favoriti za končno zmago. Štiri kilometre dolg klanec je prvi prevozil Sergio Higuita, ki si je tudi oblekel majico vodilnega kolesarja. Tik za kolesarjem EF-ja je cilj prečkal Egan Bernal, tretji je bil Julian Alaphilippe.

Že pred etapo je bilo jasno, da je današnji dan namenjen hribolazcem. Z begom so svojo srečo sicer poizkušali številni kolesarji, a sanj o presenečenju je bilo konec že 13 kilometrov do cilja, ko je glavnina ujela še zadnjega izmed ubežne peterice.

Do vznožja vzpona je glavnino pripeljala ekipa Ineosa, ki je stavila na zmago Egana Bernala. Takoj ko se je cesta postavila navzgor, se je glavnina zredčila in v boju so ostali le glavni favoriti s svojimi pomočniki. Tempo je še vedno narekoval Ineos, vendar večje škode med preostankom glavnine ni naredil. Ko je vodilna sedmerica nekoliko popustila z napadom, se jim je ponovno pridružila zaostala skupina in začelo se je taktiziranje.

Napadi so se vrstili eden za drugim, a je Richard Carapaz v službi Egana Bernala uspešno lovil vse napadalce. Nato pa je prav Carapaz sprožil napad kilometer pred ciljem in si privozil lepo prednost, a je moč v nogah izgubil nekaj sto metrov do cilja in bil ujet. Z zaključnim šprintom je nato najprej začel Alaphilippe, a si je z izjemnim zaključkom status gorskega šprinterja prislužil Higuita, mimo Francoza pa je pred ciljem švignil še Bernal.

Do konca sta na sporedu še dve etapi, predvsem zanimiva bo zadnja v nedeljo, ko bo na sporedu dolg ciljni vzpon. Tam se bo najverjetneje tudi odločil končni zmagovalec, ki ga gre iskat med današnjimi preživelimi.

Zadnjih pet kilometrov etape.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. HIGUITA Sergio (EF Pro Cycling)
2. BERNAL Egan (Ineos)isti čas
3. ALAPHILIPPE Julian (Deceuninck – Quick Step)+ 0:01
4. MARTINEZ Filipe (EF Pro Cycling)+ 0:02
5. TRAEEN Torstein (Uno-X Norwegian)isti čas
Prejšnji članekTaktiziranje glavnine izkoristil Vlasov
Naslednji članekDirka po Provansi: Quintana do prve zmage v majici Arkee-Samsic