Robert Gesink v padcu utrpel zlom medenice

Sezona bi se za Roberta Gesinka težko začela slabše. V prvi etapi uvodne dirke World Tour koledarja je grdo padel in si zlomil medenico. Še preden se je tekmovalni ciklus dobro začel, mora Nizozemec že prisilno počivati.

Prvo etapo Toura Down Under so zaznamovali številni padci. Karavana se je prvič na tleh znašla že po nekaj deset kilometrih, nato pa smo do cilja videli še nekaj hujših padcev, ki so terjali tudi odstope.

Eden takih se je zgodil 24 kilometrov do cilja, ko je bila glavnina še povsem skupaj. Na levi strani skupine je ravnotežja zmanjkalo Alexu Baudinu (AG2R Citroen), ki je ob padcu na tla spravil še tri kolesarje. Med njimi tudi Roberta Gesinka (Jumbo-Visma), ki jo je odnesel najslabše.

Nizozemec je močno udaril v tla in hitro je postalo jasno, da ne gre za nedolžen padec. Nekaj kilometrov je sicer še skušal nadaljevati pot proti cilju, a nato slabih 10 kilometrov pred koncem odstopil.

Nekaj ur po nesreči se je 36-letnik oglasil na družbenih omrežjih in pojasnil, kaj so razkrili zdravniški pregledi. Žal nič dobrega, saj je Gesink utrpel zlom medenice, zaradi česar ga čaka daljše okrevanje.

“Nisem si želel, da bi se tako končal naš čas v Avstraliji. Nesrečen padec po trku je poskrbel za zlom medenice in precej manj kože, kot sem jo imel zjutraj. Vračam se nazaj k družini,” je povedal izkušeni Gesink.

Kako dolgo bo okrevanje za zdaj še ni jasno, predvsem bo to odvisno od resnosti zloma. V vsakem primeru pa Nizozemca čaka daljši počitek, nato pa ponovno grajenje forme pred nadaljevanjem sezone. V njej bo eden glavnih ciljev 36-letnika nastop na Dirki po Italiji, kjer bo pomagal Primožu Rogliču. A postavlja se vprašanje, če bo njegovo zdravstveno stanje omogočalo nastop v Italiji.

Prejšnji članekPhil Bauhaus osvojil s padci zaznamovano prvo etapo
Naslednji članekRohan Dennis s premišljenim napadom do etapne zmage in majice vodilnega