Remco Evenepoel v domovini doživel kraljevski sprejem

Nedelja je bila za Remca Evenepoela naporen dan. Kolo je moral tokrat pospraviti v kot in se posvetiti sprejemu, ki so ga zanj organizirali rojaki. Če smo natančni, se je moral posvetiti kar dvema sprejemoma.

Mladi Belgijski zvezdnik Remco Evenepoelima za seboj izjemno leto. Na svoj račun je zbral kar 15 zmag, med katerimi odmevata predvsem tisti s konca sezone, ko je bil najboljši na Dirki po Španiji in nato še na cestni dirki svetovnega prvenstva.

Sezona zanj še ni končana, v torek bo nastopil še na domači dirki Binche-Chimay-Binche, kjer bo prvič pokazal novo opravo svetovnega prvaka. Na enodnevno preizkušnjo se že pripravlja na domačih cestah, konec tedna pa je izkoristil tudi za prijetne opravke, kot je sprejem pred tisočero množico kolesarskih navdušencev.

Prvo ga je čakal sprejem v domačem Dilbeeku, kjer je po srečanju z nekaterimi mestnimi veljaki prejel naziv častnega občana.

Remco Evnepoel je častni član Dilbeeka. (vir: twitter)

Po uradnem delu, ko je srajco lahko zamenjal za dres svetovnega prvaka, je na parkirišču v Dilbeeku doživel manjši sprejem domačinov. Tam je s strani nogometnega kluba Anderlecht, za katerega je igral v mlajših letih, prejel personaliziran dres s podpisom celotne ekipe.

Naslednja darila so bila bolj kolesarsko obarvana. Specialized je Evenepoela obdaril s posebnim modelom Tarmac, ki z majhnimi podrobnostmi opozarja, da je to kolo svetovnega prvaka.

Prav tako je v last dobil novo kronometrsko čelado, ki z rdečo barvo opozarja na zmago na Dirki po Španiji. Poslikava čelade pa vsebuje še mnoge druge like, ki jo naredijo zelo, zelo živahno. Zanimivo bo videti, ali bo Belgijec v prihodnje kdaj nastopil z novo čelado, ali pa bo ta le našla mesto med ostalimi podarjenimi darili.

Čelada je, milo rečeno, precej vpadljiva. (vir: twitter)

Po sprejemu vseh daril, se je 22-letnik na zadnjem sedežu kabrioleta odpeljal proti 7 kilometrov oddaljenemu Bruslju. Tam ga je na Velikem trgu pričakala tisočera množica, ki je želela videti svojega junaka. Ta jih je pozdravil in nagovoril z balkona, kjer so mu družbo delali člani družine ter klubski kolegi Iljo Keisse, Yves Lampaet in Pieter Serry.

“Trije sotekmovalci so tukaj, a želim se zahvaliti tudi Woutu (van Aertu), Quintenu (Hermansu), Nathanu (Van Hooydoncku), Stanu (Dewulfu) in Jasperju (Stuyvenu),” je z balkona publiko nagovoril Evenepoel.

“Za Dirko po Španiji se želim posebej zahvaliti ekipi. In pa tudi moji družini, dekletu, osebju – zahvaliti se moram mnogim ljudem.”

Po kratkem govoru mladeniča se je oglasila publika, ki je neumorno skandirala ime 22-letnika.

Sledila je zabava, kjer je Remco Evenepoel navduševal množico tudi z vrtenjem glasbe. Po nekaj obveznih fotografijah z nepregledno množico, je Evenepoel še zadnjič pomahal v slovo in se odpravil domov.

Prejšnji članekMatej Mohorič zmagal dirko po Hrvaški!
Naslednji članekSimon Yates po padcu na treningu ostal brez Dirke po Lombardiji