Remco Evenepoel: “Tadej Pogačar je še vedno najboljši kolesar na svetu”

Tadeju Pogačarju se Dirka po Franciji ni izšla po načrtih, a v karavani kljub “porazu” uživa neizmerno spoštovanje. Eden izmed kolesarjev, ki Slovenca zalo občuduje, je Remco Evenepoel, ki trdi, da je Pogi še vedno najboljši kolesar na svetu.

V mojih očeh je še vedno najboljši kolesar na svetu,” je v pogovoru z mediji o Tadeju Pogačarju povedal Remco Evenepoel. Mladi Belgijec trdi, da rezultat Dirke po Franciji ne spremeni tega dejstva, saj je pri njenem razpletu vlogo igralo več faktorjev.

Tadej Pogačar je na Dirki po Franciji dolgo časa deloval nepremagljiv. Po dveh zaporednih zmagah je tudi letos dirko odprl zelo dobro, a ves čas se je kazalo, da ob sebi nima najmočnejše ekipe. Dokončno je to postalo jasno na 11. etapi, kjer je bil napaden s strani Jumbo-Visme in izgubil rumeno majico.

Vse do konca dirke je skušal znova obleči najbolj čislano kolesarsko oblačilo, a Jonas Vingegaard in Jumbo-Visma sta bila premočna, da bi ju osamljeni Pogačar lahko sklatil z vrha. Evenepoel je v vožnjah Slovenca videl veliko pozitivnih trenutkov in poudarja, da o zlomu Pogačarja ne moremo govoriti.

Ne moremo govoriti o porazu ali zlomu Tadeja. Izkazati mu moramo spoštovanje, saj je to, kar je dosegel fenomenalno.”

Dan, ko ga je Jumbo-Visma napadla na Galibier je bil eden najtežjih v njegovem življenju. Če ga tako preživiš in še vedno skušaš iz njega potegniti največ, potem si zaslužiš spoštovanje vseh kolesarjev in ljudi znotraj in zunaj kolesarstva. O Tadeju ne smemo govoriti ničesar slabega,” je bil jasen mladi Belgijec.

Evenepoel je v svoji karieri nastopil na eni tritedenski dirki, ki pa je ni uspel dokončati. Prehiter povratek po poškodbi ga je stal možnosti za boj za visoka mesta in po dolgem mučenju je naposled predčasno končal z dirkanjem.

Evenepoel in Pogačar sta se udarila na letošnji dirki Tirreno-Adriatico. Tam je bil uspešnejši Slovenec. (vir: twitter)

Jasno mu je torej, kako izgleda, ko telo ne zmore več. Tega pri Pogačarju ni opazil, saj je vso dirko vozil na visokem nivoju, žal pa je imel na poti do Pariza dva slabša dneva, ki sta ga stala zmage.

Ni se zlomil, le dvakrat je izgubil čas, kar se lahko zgodi vsakemu. Mislim, da ne moremo govoriti o slabem Touru. Osvojil je tri etapne zmage, drugo mesto v skupnem seštevku in belo majico.”

Gre za fanta, ki je dvakrat osvojil Tour. Vedeli smo, da je Jumbo-Visma boljša in bolj stabilna kot UAE. Kar je storil Tadej je neverjetno. V zadnjem tednu je veliko dela opravil sam.”

Remco Evenepoel je priznal tudi, da bi bilo dirkanje na Dirki po Franciji proti Pogačarju, Vingegaardu in Eganu Bernalu sanjsko. Še dober mesec dni nazaj se je zdelo, da se bo vsaj s Pogačarjem srečal na Dirki po Španiji, a je Slovenec nastop odpovedal.

Na Vuelti bo tako Evenepoel eden glavnih favoritov za zmago, tudi če se poškodba Primoža Rogliča zaceli do te mere, da bo v Španiji lahko branil zmago. Evenepoel pred dirko sicer ne upa ničesar napovedovati, saj ve, kako hitro se lahko stvari spremenijo.

Če pridem z Dirke po Španiji z etapno zmago ali dvema, potem lahko govorim o dobri dirki. Glavni cilj so etapne zmage, vse v skupnem seštevku pa je dodatek. Za skupni seštevek ne želim ničesar napovedovati, saj lahko vsak dan nastopijo težave. Glavni cilj so etapne zmage,” je še dodal.

Prejšnji članekUradno: Domen Novak se seli v UAE Emirates!
Naslednji članekJan Polanc v pomoč kapetanom na Dirki po Španiji