Remco Evenepoel se je oglasil prvič po odstopu in udaril po kritikih

Že dober teden in pol mineva od odstopa Remca Evenepoela z Dirke po Italiji. Mladi Belgijec se je sedaj prvič oglasil na družbenih omrežjih in predstavil svojo plat zgodbe, ki je razburkala kolesarsko javnost.

Odstop Remca Evenepoela z Dirke po Italiji je dvignil veliko prahu, tudi v slovenskem kolesarskem svetu. Tedaj nosilec rožnate majice se je z dirke poslovil zaradi okužbe s Covidom-19, čemur pa mnogi kolesarski navdušenci niso povsem verjeli.

Veliko je bilo slišati kritik, da naj bi bila okužba le izgovor za odstop, saj Belgijec po 9. etapah ni užival tolikšne prednosti, kot jo je pričakoval. Posebej kritičen je bil do mladeniča Martin Hvastija, ki pa se mu je kasneje opravičil, saj se je izkazalo, da je Covid-19 resnično močno prisoten v karavani.

Evenepoel je počakal, da se prah poleže in se misli kolesarskih navdušencev preusmerijo v boj kolesarjev, ki so še na dirki. Tako se je po drugem prostem dnevu na dirki oglasil na družbenih omrežjih in ostro obsodil vse kritike, ki so dvomili o njegovi poštenosti.

”Ne vem, kje bi začel,” je v prvih besedah nagovora zapisal svetovni prvak. ”Začnimo z dobrimi novicami. Po današnjih pregledih sem dobil zeleno luč za ponovno treniranje in razmišljanje o novih ciljih.”

”Zahvalil bi se ženi in staršem za podporo v zadnjih dneh. Tudi vsej ostali bližnji družini in prijateljem, ki so me podpirali. Prav tako hvala tudi sotekmovalcem in članom ekipe Soudal-Quick Step,” je še zapisal, preden se je obrnil na kritike.

”Moji občutki o odstopu z Gira. Zagotovo eden najtežjih trenutkov v še vedno kratki karieri. Odhod z dirke zaradi Covida-19 je bil brutalen zaključek lepe zgodbe. Šest mesecev priprav za le to dirko. Žrtvovanje, dolgi dnevi v dežju, dolga obdobja zdoma. Vse je potekalo po načrtu, a tako je to v športu. Vzponi in padci so del naše službe in to sprejmem brez težav.”

”Kar je težko sprejeti so vsi lažni in negativni komentarji, ki sem jih prejel po odstopu. Nisem človek, ki bi se skrival ali bi se bal poraza. To je za tiste, ki si to mislijo o meni. Zadnjih nekaj dni je bilo zelo čustvenih zaradi teh težkih komentarjev. A zapomnil si bom trenutke na kolesu in se pripravil na naslednje cilje.”

”Vse želim opomniti, da nisem robot, ampak normalen človek, mož, sin in sotekmovalec z običajnimi čustvi,” je še zapisal 23-letnik, ki naj v letošnji sezoni ne bi več nastopil na tritedenski dirki.  

Prejšnji članekPrimož Roglič priznava, da še ni 100-%, a sporoča: ”Še sem tu!”
Naslednji članekAlberto Dainese najhitrejši v stresnem zaključku 17. etape